Paikalliset

”Perheet lumille ja tekemään yhdessä” – Lasten Lumipäivien kiertue käynnistyy ensi viikolla

Lasten Lumipäivien kiertue tulee Vihtiin kiertueen loppupuolella, viikolla 10.

Arkistokuva/Hiihtoliitto

Lasten Lumipäivien kiertue on lähtölaukausta vaille valmiina.

Seitsemättä kertaa järjestettävä Lumipäivien kiertue käsittää tänä vuonna 27 paikkakuntaa ja kestää tammikuusta maaliskuun puoliväliin. Kiertue alkaa tänä vuonna Nivalasta ensi tiistaina ja päättyy maaliskuussa Savitaipaleelle.

Vihtiin tapahtuma tulee kiertueen loppupuolella, viikolla 10. Maaliskuun alussa liikutetaan kolmena päivänä alakoululaisia. Lisäksi torstaina 5. maaliskuuta on luvassa iltatapahtuma perheille.

Maksuton perheiden rieha järjestetään Nummelassa Tarmon majalla kello 17.30-19.30.

– Tarkoitus on, että saadaan perheet lumille ja tekemään yhdessä, Suomen Hiihtoliiton Seuratoiminnan kehittäjä Sandra Sirén sanoo.

Sirén on tyytyväinen tämänhetkiseen kiertueen täyttöasteeseen.

– Tammikuun alusta helmikuun puolenvälin paikkeille monet paikkakunnat ja päivätapahtumat ovat täynnä.

Päivätapahtumiin koululaiset tulevat opettajansa johdolla.

Tapahtuma-alue koostuu neljästä erilaisten aktiviteettien pisteestä, joissa koetellaan suksitaituruutta, hypätään mäkeä, testataan heittotarkkuutta sekä pelataan norsujalkapalloa ja softballia sukset jalassa. Näillä rasteilla lapset ja nuoret pääsevät ohjatusti testailemaan omia taitojaan.

Jokaiseen päivätapahtumaan pääsee mukaan noin 200 oppilasta. Vihdissä koululaisten tapahtumia on kolmena päivänä, joten mukaan mahtuu kaikkiaan 600 oppilasta.

– Viime vuonna liikutettiin yhteensä 14 000 lasta, se on tosi iso määrä, Sirén kertoo. Tänä vuonna tavoitteena on liikuttaa 15 000 lasta, opettajaa ja vanhempaa monipuolisesti suksilla.

– Tapahtuma on hyvin koulu-, opettaja- ja lapsiystävällinen, Sirén sanoo. Hänen mukaansa kiitosta on tullut erityisesti opettajilta. Tapahtumakiertueen ideana on näyttää, että suksilla voidaan tehdä muutakin kuin hiihtää viiden kilometrin lenkkiä.

– Tapahtumassa nähdään, millaista lumilajiliikunta on vuonna 2020. Se voi avata opettajien silmiä.

Iltatapahtumassa on käytössä samat aktiviteettipisteet kuin koululaisten päivätapahtumissa. Perheet pääsevät tutustumaan pisteisiin omaan tahtiinsa.

Vihdin iltatapahtumaan ohjelmaa järjestää myös Vihdin Viesti ja Nummelan Tarmo. Paikalliset seurat ovatkin päävastuussa kiertueen iltatapahtumista.

– Haluamme tehdä tapahtumaa hyvin tiiviissä yhteistyössä seurojen kanssa, jotta seura voi kontaktoida perheitä ja saada perheitä tutustumaan toimintaan.

– Tänä talvena haastetta kiertueelle asettaa lumitilanne, Sirén sanoo. Hän kertoo, että tapahtumat pyritään toteuttamaan kuitenkin suunnitellusti, mutta rastipisteiden toimintaa sovelletaan lumitilanteen mukaan.

– 5.3. ollaan Vihdissä, oli lunta tai ei, Sandra Sirén lupaa.

Lasten Lumipäivät

Lasten Lumipäivät on Suomen Hiihtoliiton ja suomalaisten lumilajien seurojen järjestämä kiertue, joka tarjoaa innostavaa ja monipuolista lumiliikuntaa alakoululaisille koulupäivien aikana sekä lapsille ja perheille illalla perhetapahtumassa.

Tapahtumakiertue on tällä kaudella järjestyksessään seitsemäs. Kiertuepaikkakuntia on tänä vuonna 24 ja tapahtumapäiviä yli 60.

Uutuutena Lumipäivillä jaetaan tänä vuonna lapsille Tuisku-heijastimet viimevuotisten diplomien sijaan.

Lasten Lumipäivät -kiertueen mahdollistavat Skydda, Audi ja Europcar sekä Atria. Lumipäivien tulevaisuudesta huolta pitää POW Finland, joka jakaa yhteisökumppanina tietoa ilmastonmuutoksesta ja sen ehkäisemisestä.

Lisätietoa: www.lumilajitliikuttavat.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat