Paikalliset

Vihdin liikenneongelmia sysättiin ministerille

Tiukka päivä. Liikenneministeri Merja Kyllönen vieraili tiistaina Espoossa, Hangossa, Raaseporissa ja Vihdissä. Keskiviikkona vuorossa olivat Vantaa, Loviisa, Mäntsälä ja Järvenpää.

Vesa Valtonen

Uudenmaan maakuntakierrostaan alkuviikosta tehnyt liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) oli tiistai-iltana Vihdin kunnan vieraana ja vihtiläisten tentattavana.

Merja Kyllönen kirjasi tarkoin keskusteluun osallistuneiden vihtiläisten liikenteeseen liittyviä murheita. Niistä keskeisin oli bussiliikenteen toimimattomuus.

Valtatie 25:n ja kakkostien kehittämisestä ja kevyen liikenteen väylien rakentamisesta ministerille esitettiin toiveita. Keskustelu parin viime vuoden aikana Vihdissä paljon puhuttaneesta uudesta rautatielinjauksesta ei illan aikana lämmennyt.

– Länsirata on tulossa joskus 30- tai 40 -luvulla, tiivisti illan järjestäneen Vihdin Vasemmistoliiton puheenjohtaja Sari Virta.

Hänen mielestään suuri vihtiläisten ongelma on joukkoliikenteen toimimattomuus pääkaupunkiseudulle sekä Vihdin sisällä kun bussivuoroja vähennetään.

– Pääkaupunkiseudulla käy työssä noin 7 000 vihtiläistä ja heistä noin 500 kulkee työmatkansa bussilla, Virta alusti keskustelua.

Liikenneministeri Merja Kyllönen ei jaellut suuria lupauksia.

– Jokaisella meistä on suuret toiveet ja unelmat, mutta yksittäinen ministeri on niiden täyttämisessä kuin jälkeen jäänyt joulupukki. Olen suorapuheinen kainuulainen ämmä, ministeri kuvaili kirjatessaan ylös vihtiläisten toiveita.

Ministeri sai esimerkiksi kuulla, että Vihdistä ajetaan aamuisin Helsingin suuntaan 41 bussivuoroa ja 20 pikavuoroa ja että busseissa istuu lähes ainoastaan naisia.

Toiveena esitettiin esimerkiksi eritasoliittymän liittymän rakentaminen valtatie 25:lle Nummelaan niin, että samalla tulisi ratkaistua myös Hiidenrannan liittymän ongelma.

Ilmastostrategiatyöryhmän puheenjohtaja Pentti Pulkkinen muistutti, että bussivuorojen vähentäminen ei palvele ilmastostrategian tavoitteiden täyttymistä.

– Uudenmaan alueelle tarvitaan kokonaisvaltainen joukkoliikennejärjestelmä niin että matkustajat eivät tarvitse saappaita vaan pystyvät liikkumaan nappaskengissä, Pulkkinen vaati.

Otalampelainen Sirkku Rekomaa-Niskanen halusi bussimatkustajana kepin sijasta porkkanoita.

Töölön sairaalassa työskentelevälle Rekomaa-Niskaselle bussivuorojen vähentäminen on ollut suuri tyrmistys.

– Nyt on tilanne sellainen, että vain tyhmä ostaa tontin Otalammelta jos meinaa liikkua bussilla. Ei sieltä juurikaan pääse esimerkiksi Helsinkiin, Karkkilaan, Lohjalle tai Helsinkiin, sairaanhoitaja perusteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat