Uudenmaan TE-toimisto

Eläkeinfossa joka kuukausi tärkeää tietoa eläke-etuuksista

Eläketurvakeskuksen Minna Virtanen vetää Eläkeinfoja Pasilassa kerran kuussa.

Aino Hela

Pasilassa järjestetään suuren suosion saaneita Eläketurvakeskuksen Minna Virtasen vetämiä Eläkeinfoja noin kerran kuussa. Virtasen mukaan infotilaisuudet on suunnattu pitkäaikaistyöttömille, jotka lähestyvät eläkeikää.

Virtanen kiertää puhumassa eläkeasioista ympäri Uuttamaata, Helsingin lisäksi Vantaalla, Espoossa, Järvenpäässä, Raaseporissa ja Loviisassa. Yleensä Pasilan auditoriossa on paikalla noin sata henkeä tilaisuutta kohden.

”Käymme tilaisuuksissa pääperiaatteet siitä, miten eläketurva muodostuu, kenellä on oikeus kansaneläkkeeseen, minkälainen on työeläketurva ja käymme läpi eri eläke-etuudet. Palaute infoista kerätään lomakkeella välittömästi infon jälkeen ja palaute on ollut todella hyvää”, Virtanen kertoo.

Eläkeinfo kestää noin tunnin ja marraskuun infossa Pasilassa oli tupa täynnä väkeä.

Eläketurvakeskus on työeläkejärjestelmän yhteistyöelin, jonka tehtävänä on toimia työeläketurvan kehittäjänä, asiantuntijana ja yhteisten palveluiden tuottajana. Eläketurvakeskus on nyt tehnyt parin vuoden ajan tiivistä yhteistyötä TE-toimiston kanssa. Infossa on osallistujille tärkeää asiaa muun muassa tämän vuoden alusta voimaan tulleesta eläkeuudistuksesta, joka aiheutti muutoksia eläkeikiin ja -etuuksiin.

”Tilaisuuden tarkoituksena on kertoa, mistä saa tietoa omasta eläketurvasta ja mitä eri eläke- ja etuusvaihtoehtoja on.  Ja ainakin osallistujat saavat sen tiedon, mihin kannattaa olla yhteydessä omista eläke-etuuksista”, Virtanen summaa.

Oman työeläkkeen voi tarkistaa työeläkeotteelta, joka on mm. saatavissa www.tyoelake.fi -sivuilla kirjautumalla palveluun verkkopankkitunnuksilla, Virtanen muistuttaa.

Työ- ja kansaneläke-etuuksissa on eroa ja kansaneläkkeen osalta neuvoa saa Kelasta.

Seuraavan kerran Eläkeinfo järjestetään Pasilassa 10.1.2018. ja siitä lähtien info järjestetään Virastokeskuksen isossa auditoriossa kerran kuussa. Tilaisuuteen lähetetään kutsukirjeet eläkeikää lähestyville työnhakijoille, eikä tilaisuuteen tarvitse erikseen ilmoittautua.

 

Teksti: Aino Hela

Uudenmaan TE-toimisto, viestintä

www.te-palvelut.fi/uusimaa  |

Facebook: Uudenmaan TE-palvelut

Twitter: Uudenmaan TEpalvelut  ja EGR Uusimaa

Uudenmaan TE-toimisto

Aikaisempia kirjoituksia

Uudenmaan TE-toimisto

Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto (TE-toimisto) on työn, työelämän, yrittäjyyden ja koulutuksen asiantuntija. Palvelemme kaikkia Uudenmaan alueen työnhakijoita, yrityksiä ja yrittäjiä.

Työ- ja elinkeinotoimistosta saat henkilökohtaista palvelua työnhaussasi sekä tietoa työmarkkinoista, koulutuksesta, ammateista, yrittäjyydestä ja työttömyysaikaisista etuuksista. Palvelumme ulottuvat omatoimisesti käytettävistä verkkopalveluista (www.te-palvelut.fi) henkilökohtaisiin palveluihin.

Uusimmat mielipiteet