Uudenmaan TE-toimisto

Taas mentiin – bussilastillinen tulevia autotehtaan sankareita hurautti Uuteenkaupunkiin

Ilmoittautuminen Pestuumarkkinabussiin täyttyi tälläkin kertaa nopeasti.

Aino Hela

Kiasman pysäkiltä kurvasi matkaan jo kolmannen kerran Pestuumarkkinabussi tiistaina täynnä innokkaita Uudenkaupungin autotehtaaseen tutustujia. Valmet Automotiven Autotehtaan sankarit -rekrytointikampanjan tavoitteena on rekrytoida tehtaalle jopa 1000 uutta työntekijää.

Uudenmaan TE-toimisto järjesti autotehtaalla työskentelystä kiinnostuneille työnhakijoille maksuttoman bussikuljetuksen Helsingistä Valmet Automotiven tehtaalle ja takaisin. Konsepti on ollut niin suosittu, että kaikki halukkaat eivät ole mahtuneet mukaan edellisillä kerroilla ja tälläkin kertaa paikat varattiin kolmessa päivässä.

Pestuubussiretkellä mukana olleen Uudenmaan TE-toimiston asiantuntijan Suvi Lindforsin mukaan päivä sujui positiivisissä merkeissä. Valmet Automotivella oltiin Lindforsin mukaan erittäin tyytyväisiä päivän suosioon. Myös mukaan lähteneiden työnhakijoiden keskuudessa päivästä jäi mieleen hyvä pöhinä.

”Paluumatkalla juttelin mukaan lähteneiden työnhakijoiden kanssa ja he olivat selvästi kiinnostuneita ja innostuneita näkemästään”, Lindfors kertoo.

Valmet Automotivella kävijöille oli järjestetty kiertoajelu autotehtaalla ja esittely tehtaan toiminnasta.

”Päivässä saa konkreettisen kuvan, mitä tehtaalla tehdään ja miten. Voisi sanoa, että osallistujilla oli asenne kohdillaan ja kiinnostus töitä kohtaan oli käsin kosketeltavaa”, Lindfors toteaa.

Tutustumispäivän jälkeen työnhakijat voivat tehdä tehtaalle sähköisen hakemuksen. Avoimia hakemuksia tai ansioluetteloita ei kannata ottaa matkalle mukaan, koska perillä niiden antamiseen ei tiukassa aikataulussa ole aikaa. Tärkeämpää Lindforsin mielestä on positiivinen asenne ja kiinnostus työpaikkaa kohtaan.

Jos työn perässä muuttaminen Uuteenkaupunkiin kiinnostaa, ei asuntoa tarvitse hankkia hetimiten. Tehtaan vieressä sijaitsee Valmet Automotiven väliaikainen asuntola, jossa voi asua vuokralla sen aikaa kun etsii pysyvämpää kotia. Jos töissä haluaa taasen käydä aluksi Uudeltamaalta käsin, voi työttömyysetuuden maksajalta hakea liikkuvuusavustusta töiden alkaessa. Lisätietoa avustuksesta saa etuuden maksajalta. Lindfors muistuttaa, että TE-toimistosta voi puolestaan hakea matkakustannusten korvauksia, jos saa työhaastattelukutsun Uuteenkaupunkiin.

Suuren suosion saavuttaneita bussikuljetuksia järjestetään, koska Valmet Automotivella on ongelmia löytää tehtaan lähialueelta tarpeeksi työntekijöitä.

”Rekrytointitarve on suuri, kun halutaan rekrytoida 1000. Valmet Automotivella on jatkuvasti myös korvausrekrytointitarvetta normaalin vaihtuvuuden vuoksi”, Lindfors kertoo.

Etupäässä paikkoja on tarjolla auton rakentajille, mutta jonkin verran haetaan myös insinöörejä suunnittelutehtäviin. Lindfors toteaa, että suurimmalta osalta hakijoita ei vaadita koulutusta, vaan Valmet Automotive kyllä kouluttaa työhön.

Tänä keväänä bussikuljetuksia on valtakunnallisesti luvassa vielä neljä. Jos matka tehtaalle kiinnostaa, kannattaa seurata Uudenmaan TE-toimiston internetsivujen tapahtumakalenterin ilmoituksia tulevista bussikuljetuksista.

 

Teksti: Aino Hela

Uudenmaan TE-toimisto, viestintä

www.te-palvelut.fi/uusimaa  |

Facebook: Uudenmaan TE-palvelut

Twitter: Uudenmaan TEpalvelut  ja EGR Uusimaa

Uudenmaan TE-toimisto

Aikaisempia kirjoituksia

Uudenmaan TE-toimisto

Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto (TE-toimisto) on työn, työelämän, yrittäjyyden ja koulutuksen asiantuntija. Palvelemme kaikkia Uudenmaan alueen työnhakijoita, yrityksiä ja yrittäjiä.

Työ- ja elinkeinotoimistosta saat henkilökohtaista palvelua työnhaussasi sekä tietoa työmarkkinoista, koulutuksesta, ammateista, yrittäjyydestä ja työttömyysaikaisista etuuksista. Palvelumme ulottuvat omatoimisesti käytettävistä verkkopalveluista (www.te-palvelut.fi) henkilökohtaisiin palveluihin.

Uusimmat mielipiteet