Toimitukselta

PÄÄKIRJOITUS: Vihti on nyt kärkikolmikossa

Kouvola, Oulu ja Vihti ovat tänä vuonna finaalissa Suomen Liikkuvin Kunta -kilpailussa. Voittaja julkistetaan tammikuun puolivälin jälkeen Urheilugaalassa. Tänä vuonna teemana on kuntien elinvoimaisuus ja yhteisöllisyys.

Sattumoisin Vihdin kunnan tuoreessa strategiassa elinvoima ja liikkuminen ovat tärkeitä teemoja. Vihdissä erilaiset harrastuksiin liittyvät asiat onkin nostettu vetovoimatekijöiksi kuntien välisessä kilpailussa uusista asukkaista.

Vihdin kunnan viime vuonna julkistettu iskulause ”Asu siellä, missä elät! – Aktiivisten ihmisten Vihti” alkaa nyt mitä ilmeisimmin näyttää tehoaan. Kunnan tuore slogan on myös riittävän mieliinpainuva – osin ärsyttävä.

Uudistukset Vihdin kunnassa ovat ainakin nyt alkuvaiheissa edenneet rinnakkain strategian kanssa, joka on kaikilla tasoilla pyritty ottamaan arjen palvelujen kehittämisen työkaluksi.

Loistava esimerkki tästä on kunnassa kesällä tehty organisaatiouudistus, jossa perustettiin vihtiläistä aktiivisuutta tukemaan uusi elinvoimapalveluiden palvelukeskus.

Suomen liikkuvimman kunnan titteliä tavoitteli tänä vuonna 73 kuntaa. Niistä Kuntaliiton asiantuntijaraati valitsi kolme finalistia. Kärkikolmikko julkistettiin lauantaina.

Raadin mukaan kolme finalistikuntaa ovat hyödyntäneet liikuntaa vetovoimatekijänä ja yhteisöllisyyden rakentajana.

Lisäksi valittujen kuntien toiminnassa nousivat raatilaisten mukaan esiin harrastamisen helppous ja edullisuus, jotka vaikuttavat kuntalaisten hyvinvointiaktiivisuuteen.

Vihdissä kunnia kärkikolmikkoon pääsemisestä kuuluu laajalle rintamalle, sillä ilman aktiivisia ja monipuolista urheiluseuroja ja laajaa liikunta-alan yritystoimintaa Vihdillä ei olisi mitään saumaa menestyä tässä kilpailussa.

Kilpailun järjestää Kuntaliitto yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Kilpailun voittajan valitsee Suomen Urheilugaalan suuri raati, joten lobbaukset lienee nyt lobattu.

VESA VALTONEN

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten päätoimittaja

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet