Toimitukselta

TUUMITTUA: Leikkiä ja villakoiria

1,2,3,4,...kymmenen, tullaan! Jostain kuuluu vielä hätäisiä askeleita, toisaalla narahtaa nopeasti kiinni vedetty kaapin ovi. Piilosleikki on ollut yksi suosituimmista perheemme leikeistä jo pitkään – silloin, kun vain itse malttaa leikkiin antautua ja jättää ne iänikuiset kotityöt ja "hoidan vain tämän vielä ja sitten tulen" -ajatukset.

Mistäköhän alkaisi ensimmäisenä etsiä?

Piilossa oleva jännittää sydän tykyttäen milloin tulee löydetyksi. Hitaasti huippuunsa hiipinyt jännitys laukeaa helpottuneeseen naurun remakkaan.

Löydetyksi tuleminen on aina yhtä hauskaa!

Jouluun on tusinan verran päiviä. Lapset availevat innokkaasti kalentereita ja aikuiset tuskailevat ajan kulumista. Mitäköhän sitä ehtisi vielä minäkin arki-iltana tekemään odotetun joulurauhan eteen?

Joulussa on nimenomaan kysymys mielenrauhasta; tunteesta, että nyt on hyvä ja kaikki tarvittava on tässä.

Paradoksaalista tosin on, että saavuttaakseen tuon tilan ihmisen pitää, minun ainakin, ensin hätääntyä pariinkin otteeseen. Lasten toiveista haluaisi täyttää ainakin muutaman, herkkujakin olisi kiva juhlapyhiä varten taikoa ja olisipahan mukavaa köllötellä, jos villakoirat eivät ympärillä vallan tanssiksi pistäisi.

Touhut, ne mukavatkin, vievät kuitenkin energiaa. Lapsille ja muille läheisille paras lahja lienee jotain muuta kuin yökaudet siivonnut ja leiponut perheenäiti tai -isä. Mitä jos antaisikin lahjaksi jo valmiiksi levänneen ja hyväntuulisen aikuisen ja puolittaisi suunnitellut askareet?

Mitä jos antaisi lahjaksi lapsille levänneen ja hyväntuulisen aikuisen?

Käyttäisi tästä jääneen ajan lepoon, liikuntaan tai muuhun itseä virkistävään toimintaan.

Näin niitä lasten pettymyksiäkin jaksaisi sitten pyhien aikana paremmin vastaanottaa. Ja oi, kuinka palkitsevaa onkaan tunne, kun yhdessä huomataan, että pettymyksienkin jälkeen elämä jatkuu ja halutaan taas olla vaikkapa hippasilla.

Annukka Vakkuri

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten toimittaja

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet