Toimitukselta

PÄÄKIRJOITUS: Harrastamalla saat mahtavia elämyksiä

Harrastusmahdollisuuksia on Vihdissä ja lähiympäristössä valtava määrä.

Pelkästään järjestöjä on kymmeniä ja taas kymmeniä. Kulttuurijärjestöt, kylätoimikunnat ja kyläyhdistykset, liikuntajärjestöt, nuorisojärjestöt, poliittiset järjestöt ja muut järjestöt tarjoavat lähes äärettömät harrastamisen mahdollisuudet.

Vihti Ski Center, lukuisat kuntosalit ja kesällä Vihti-Golf ja PuuhaPark sekä Hill Side Golf vetävät harrastusten pariin suuret joukot ihmisiä laajalta alueelta, myös Vihdin ulkopuolelta. Hiiden Opiston tarjontaa uudistetaan alueen asukkaiden tarpeiden mukaan.

Tarjolla on jo näiden muutamien esimerkkien pohjalta Vihdissä ja lähialueilla ilmaisia tai maksullisia harrastamisen mahdollisuuksia ennennäkemätön määrä. Tarjonta kasvaa kaiken aikaan.

Helpointa harrastamista on liikunta. Monelle kynnys liikunnan aloittamiseen on liian korkea, vaikka helpoin startti on ulko-ovella. Kevyen liikenteen väylät ovatkin Suomen suosituimpia liikuntapaikkoja.

Lukuisissa yhteyksissä päiväkodeista aina vanhuspalveluihin puhutaan liikunnan suuresta merkityksestä, mutta määrärahojen jakamisessa saituus usein paljastuu.

Ikäihmisten liikuttamisessa Vihdissä on tehty monin tavoin uria uurtavaa työtä Nummelan Palloseuran ja Tuovi Siiri Hännisen Säätiön yhteistyönä. Urheiluseuroista erityisesti NuPS on kantanut yhteiskuntavastuuta monin tavoin, muun muassa liikuttamalla lapsia säännöllisesti eri puolilla laajaa Vihdin pitäjää.

Tunnettu hokemahan on, että liikuntaan sijoitettu euro tulee moninkertaisesti takaisin tulevaisuudessa alentuvina terveydenhuollon kustannuksina.

Vihtiläistä harrastusten verkkoa ei olisi kyetty kutomaan nykyisenlaiseksi ilman valtavan laajaa ja sinnikästä vapaaehtoistyötä.

Vuosia ja vuosikymmeniä toiminnassa mukana puurtavat eivät onneksi enää jää varjoon kiitoksia ja palkintoja jaettaessa. Kiitettävän moni on Vihdissäkin kokenut, että toisten auttaminen tuo elämään hienoa uutta sisältöä – myös harrastustoiminnassa.

VESA VALTONEN

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten päätoimittaja

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet