Toimitukselta

LUKIJALTA: Keskustapuolue sahaa omaa oksaansa!

Kuvituskuva.

Toni Forssell / arkisto

Mielestäni keskustapuolueen on turha siunailla kannatuksensa laskua. Pienen maaseudulla toimivan kuljetusyrittäjän näkövinkkelistä kannatuksen lasku johtuu tällä vaalikaudella tehdyistä hölmöistä päätöksistä, jotka kaventavat maaseudulla asumisen edellytyksiä.

Omaan yrittäjän elämääni Liikennekaaren taksiuudistus oli erittäin kova potku takalistoon. Kun noin 350 tunnin kuukausityöajalla ei enää saa edes sitä leipää, jonka päälle voita laittaa, oli pakko lopettaa. Uudistuksesta on seurannut asiakkaille täysi sekasotku ja palvelu on olennaisesti huonontunut maaseudulla. Kysynkin pää- ja liikenneministeriltä, jotka kummatkin ovat yrittäjiä,seuraavan kysymyksen. Teettekö te yrityksissänne uudistuksia samalla tavalla, kuin Liikennekaaressa. Romutetaan toimiva, jatkuvasti uusiutunut, vanha järjestelmä tietämättä yhtään, mitä tulee tilalle! Nyt tilalle saatiin toimimaton sotku ja asiakkaille huonompi palvelu. Eivätkä ne hinnatkaan laskeneet.

Keskustan tie tulee olemaan entistä kivisempi, jos se lähtee kaventamaan kaupunkien ulkopuolella asuvien pieniä tuloja entisestään lisäämällä voimakkaasti polttoaineiden verotusta. Millä ihmeellä lukuisat julkisen liikenteen ulkopuolella asuvat maksavat työmatkakulunsa?

Kaikki me ymmärrämme kyllä ilmastonmuutoksen vaatimat toimenpiteet. Vastaus tähän ei voi olla Liikenneministeriön korkeimman virkamiehen valovoimainen vastaus: Mitäs asutte siellä!

Nyt teidän päättäjien ja tammipöytien takana istuvien virka-miesten pitäisi hetkeksi pysähtyä miettimään. Mitkä ovat kansantalouden kustannukset, jos maaseudulla asuvia pakotetaan kaupunkeihin? Nykyisen asunnon hinta romahtaa ja kaupungeissa asuntojen hinnat/vuokrat nousevat pilviin. Hoidetaanko se asumistuella, joka jo nyt on kestämättömällä tasolla? Tuskin. Kehoitankin jokaista maalla asuvaa miettimään tilanetta, jossa nykyinen asunto on arvoton ja yksiö kaupungissa maksaa 200 tuhatta, mutta sinne pitäisi muuttaa, kun ei enää pysty maksamaan liikkumistaan.

Päätösten teko tällä vaalikaudella on ollut vauhdikasta. Kansalaisen kannalta moni päätös on tehty hutiloiden. Eikö enää todellakaan ole aikaa valmistella lakeja niin, että niistä tehdään kunnon vaikutusarviot? On myös valitettavan yleistä, että uusien lakien epäilijät leimataan tietämättömiksi änkyröiksi, joiden mielipidettä ei missään tapauksessa tule ottaa huomioon.

Näyttää myös siltä, että lainvalmistelussa ei enää mietitä sitä, onko uusi laki kaikkien osapuolien kannalta oikeudenmukainen. Uusi taksilaki on hyvä esimerkki. Kärjistäen voi sanoa, että ainoat hyötyjät olivat ne muutamat suuret yrittäjät, jotka myivät firmansa ulkomaisille toimijoille. Häviäjiä olivat maaseudun taksiyrittäjät ja ennen kaikkea asiakkaat.

Tällä keskustapuolue sai maakuntiin tuhansia taksiyrittäjiä tekemään heitä vastaan myyräntyötä. Keskusta ei enää aja maalla asuvien asiaa, vaan on lähtenyt muiden puolueiden vietteleminä kiihdyttämään kierrettä, jolla palvelut täällä ajetaan nollaan!

Jarmo Aalto, yrittäjä, Vihti

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet