Toimitukselta

PÄÄKIRJOITUS: Uusi mahdollisuus kaikille yrittäjille

Ennakkoluulottomuus on yritystoiminnassa varsin usein tie menestykseen. Näin on myös yrittämisen tukiverkostojen luomisessa ja rakentamisessa, vaikka tehokkaiksi koetuista keinoista ei kannattaisi hevin luopua.

Vihtiläisissä elinkeinopalveluissa on ollut monta vaihetta. Kunnanjohtaja ja hallintopäällikkö hoitelivat perustöidensä lomassa elinkeinoasioita. Panostuksia lisättiin runsaat 35 vuotta sitten kun kunta palkkasi elinkeinoasiamiehen.

Sittemmin kunta perusti Vihdin Yrityskeskus Oy:n ja oli mukana vahvasti esimerkiksi yrityshautomon luomisessa Nummelaan.

Runsaat kymmenen vuotta sitten kunta lopetti yrityskeskuksen toiminnan ja siirtyi erilaisten ostopalveluiden käyttäjäksi.

Kunnan omaan organisaatioon päätettiin vuonna 2012 palkata yrityskehittäjä. Sittemmin Keski-Uudenmaan Uusiyrityskeskuksen toiminta päättyi ja palvelut siirrettiin Keski-Uudenmaan kehityskeskukselle. Useiden vihtiläisten yrittäjien mielestä tämä ei palvellut vihtiläisten etuja.

Oli keskittävä jotain uutta. Vihtiläiset yrittäjät haastoivat perinteiset toimintamallit ja kehittelivät oman tekemisen mallin: YritysVihti -niminen yhdistys julkistettiin viime viikon perjantaina.

Konsepti saattaa olla ainutlaatuinen, sillä näissä uudentyyppisissä neuvontapalveluissa yritykset voivat olla neuvontapalveluiden tuottajia –  ja palvelujen saajia.

Voittoa tavoittelemattomassa yhdistyksessä osa palveluista on ilmaisia ja osassa palveluista maksu määräytyy tehdyn työn mukaan.

Tämä yrittäjien itse suunnittelema yritysneuvonta on rakennettu täydentämään erityisesti Vihdin kunnan elinkeinopalveluja.

YritysVihti on luotu ja sitä rakennetaan auttamaan paikallisia yrityksiä kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa. Samalla vihtiläiset palveluntarjoajat voidaan koota yhteen niin, että palvelut löytyvät helposti.

Tavoitteet ovat nyt korkealla, sillä YritysVihdin tavoitteina on olla Suomen laadukkain, ketterin ja kustannustehokkain yritysneuvonnan tarjoaja. Hyvin menee kun puheet ja teot kohtaavat.

VESA VALTONEN

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten päätoimittaja

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet