Toimitukselta

PÄÄKIRJOITUS: Lumikasassa piilee kuolemanvaara

Monien vähälumisten talvien jälkeen kuluva talvi on Vihdissäkin ollut herkkua lumessa peuhaajille – lapsilla on ollut mahdollisuus pitkästä aikaa leikkiä suurissakin lumikasoissa, myös kaivaa tunneleita vanhempien varoituksista huolimatta.

Runsaahko lumi on tarjonnut pitkästä aikaa työtä ja toimeliaisuutta myös auraajille, jota ovat liikkeellä hyvinkin raskaalla aurauskalustolla. Tästä muodostuu vaarallinen yhdistelmä.

Lumenauraaja ei voi koskaan tietää onko lumikasassa lasten tekemiä tunneleita – ja onko lapsia leikkimässä tunneleissa.

Vihtiläisestä suuresta kiinteistönhuoltoyrityksestä kerrotaankin, että tämän takia auraajien on käytävä tsekkaamassa joka ikinen lumikasa ennen uuden lumen läjittämistä kasaan.

Lumikasa voi myös omia aikojaan romahtaa, jolloin leikkijää uhkaa puristuminen ja tukehtuminen. Vanhempien pitäisi saada jälkikasvulleen nyt kerralla selväksi, että lumikasoihin ei saa tehdä minkäänlaisia tunneleita tai koloja.

Lumikasat aiheuttavat muitakin ongelmia, sillä autoilijoilla saattaa olla vaikeuksia havaita risteyksissä olevien kinosten takaa jalankulkijoita – tai muita ajoneuvoja.

Nämä ongelmat ovat kuitenkin vain satunnaisia, sillä yleisten liikennealueiden lumityöammattilaiset pyrkivät ilman muuta tekemään kaikkensa liikenteen sujuvuuden hyväksi, ja epäkohtien poistamiseksi.

VESA VALTONEN

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten päätoimittaja

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet