Toimitukselta

PÄÄKIRJOITUS: Yhteinen liikuntaviikko avasi kevään

Vihdin kunta juhlisti kuluneella viikolla Vihdin taannoista sijoittumista kolmen kärkeen Suomen Kuntaliiton järjestämässä Liikkuvin kunta -kisassa. Juhlat kestivät koko viikon; kaikille avointa ohjelmaa oli viikon jokaiselle päivälle.

Tapahtumia järjestettiin kunnan, yritysten ja yhdistysten voimin kouluissa ja päiväkodeissa, uimahallissa, liikuntasalilla ja useissa muissakin liikuntapaikoissa.

Vihdin kulttuurituottaja Tommi Muhli oli syystäkin tyytyväinen kun vihtiläisille pystyttiin rakentamaan yhteistyönä mahdollisuus harrastaa ja tutustua uusiin lajeihin kokonaisen viikon ajan. Kaiken lisäksi useimmat kokeilut olivat ilmaisia.

Viikon kohokohta urheiluseuroille ja niiden menestyneille urheilijoille oli keskiviikkoiltana kun viime vuoden aikana menestyneitä urheilijoita kokoontui kunnantalolle vuotuiseen palkitsemistilaisuuteen ja kakkukahveille.

Vuoden liikuntatekona palkittiin Tanssistudio Nummelan menestys; peräti 86-henkinen joukkue on voittanut tanssin MM-kultaa ja tuplasti SM:n.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta osoitti tällä valinnalla suurta avarakatseisuutta. Kunnantalon sali oli keskiviikkoiltana pullollaan vihtiläisiä kansallisesti ja kansainvälisesti menestyneitä urheilijoita – heistä kuka tahansa olisi voitu palkita ykköspalkinnolla.

Kunniakirjoja jaettiin tänä vuonna kolme. Nummelan Voimailijat, Nummela Thaiboxing Club ja Vihti Aikikai palkittiin oma-aloitteisesta ja aktiivisesta työstä liikuntaolosuhteiden kohentamiseksi.

Tällainen sitoutuminen ja sinnikkyys kertoo siitä, että perinteinen talkoohenki ei Vihdistä ole mihinkään kadonnut.

Talkoot ovat kaiken lisäksi päivittäisiä, viikoittaisia ja myös vuosikausia kestäviä. Ilman vapaaehtoisten uhrautumista Vihti olisi liikuntamahdollisuuksien suhteen varsin köyhä pitäjä.

Liikunnan teemaviikko avasi hienosti kevään. Viikosta voisi aivan hyvin tehdä perinteen – ei sen järjestämiseksi tarvita mitään keppihevosta.

VESA VALTONEN

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten päätoimittaja

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet