Maija-Liisa Nyman

TUUMITTUA: Joululauluja, pop up -puoteja ja juttukalenteri

Puolet perheestäni käväisi Raumalla tässä muutama viikko sitten. Merenrantakaupungissa vietettiin pienen veljentyttäreni synttäreitä, joita meiltäkin siis lähti edustajisto juhlistamaan.

Sekä reissu että juhlat menivät hyvin, mutta kun seuraavana maanantaina lähdin töihin, yllätyin.

Istuin autoon ja avasin tavoilleni uskollisena radion. Tavalliset radiokanavani olivat kuitenkin kaikonneet Rauman reissun aikana. Pikavalinnoista putkahti kuuluviin sellaisia kanavia kuin Vega ja Mondo. Ja sitten seuraavasta napista alkoi soida Jouluradio.

Annoin sen jäädä.

Monena vuonna olen havahtunut joululevyjen kuunteluun vasta hyvin lähellä joulua, mutta nyt tämän Rauman tuliaisen ansiosta olenkin ollut harvinaisen ajoissa. Olen havainnut Jouluradion rauhoittavaksi. Ja kylläpä se virittääkin joulutunnelmaan!

Lapset kirjoittivat tällä viikolla joululahjalistojaan – ja minä sitten perässä omaani. Listasin aika paljon kaikenlaista aineetonta, tapahtumalippuja ja hierontalahjakorttia, mutta tavaratoiveitakin keksin – kaikkea sellaista, mitä olen nähnyt lähikaupoissa.

Olen päässyt käymään joulun pop up -kaupoissa, joita on Vihtiin popahdellut tänä vuonna useita ja kaikki ihania.

Hitsi, miten paljon hypisteltävää! Tuoksuja, makuja, aarteita!

Hus joulustressille, kun kaupoissa käyminen on silkkaa joulumielen kohotusta itsellekin!

Joululahjojen hankkiminen onkin tehty tosi helpoksi. Lähestulkoon kaiken saa läheltä. On kauppoja, liikkeitä, elämyksiä, näitä pop upeja – ja ihan pian myös Naistenmessut, yksi lähestyvän joulun merkki sekin.

Tänä viikonloppuna alkaa joulukuu. On siis aika avata joulukalenterin ensimmäinen luukku (mikä ei lapsiperheessä hevin pääse unohtumaan!).

Koska Vihdin Uutiset juhlii tänä vuonna 40-vuotista historiaansa, palaamme nyt joulun alla muistelemaan viime vuosien jouluja. Vihdin Uutisten Facebook-sivun joulukalenterissa kurkistetaan edellisten joulujen tunnelmiin vanhojen lehtijuttujen kautta.

Vihdin Uutisten toimittajien joulujuttujen lueskelu on tuonut itselleni hyvän mielen – toivottavasti myös teille.

Maija-Liisa Nyman

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet