Paikalliset

Valtuusto säästi kyläkoulut äänin 22-21

Visainen ilta. Anu Rajajärvi äänesti kyläkoulujen lakkauttamisen puolesta, Eerikki Viljanen kyläkoulujen säilyttämisen puolesta.

Vesa Valtonen

Turvapalveluyhtiön turvamiehet valvoivat Vihdin kunnanvaltuuston maanantai-iltaista budjettikokousta, jossa päätettiin lopulta äänin 22-21 säästää ensi syksynä lakkautetuksi esitetyt Vanjärven, Jokikunnan, Vihtijärven, Oinasjoen ja Tervalammen kyläkoulut sekä Vanjärven päiväkoti.

Lähes viisituntista kokousta edelsi kyläkoulujen kannattajien mielenilmaisu sekä päivitetyn kyläkouluadressin luovutus kunnanvaltuuston puheenjohtajistolle. Yleisöä kokoussalin lehtereillä oli aluksi runsaat sata, joista noin 70 seurasi kokouksen loppuun asti. Lehtereillä puhkesi kyläkouluäänestyksen jälkeen riemu.

Äänestyspäätöksen nuijankopautusta edelsi kuitenkin noin puolituntinen lainopillinen selvitystauko, jonka aikana viranhaltijat selvittivät Kuntaliiton johtavalta juristilta menettelytavat kun sosialidemokraattien Maija Riekkinen halusi ennen päätöksen julistamista vaihtaa kantaansa.

Perusteluna oli se, että Riekkinen totesi ymmärtäneensä väärin ennen äänestystä annetun äänestysselostuksen.

Riekkinen oli äänestyksessä kyläkoulujen säilyttämisen kannalla. Muut kyläkoulujen säilyttämisen kannattajat olivat Harri Hampori (kesk.), Jarmo Hynnälä (kok.), Juhani Höylä (ps.), Maija Jakka (vas.), Jukka Koivunen (ps.), Anu Kuusela (kok.), Veli-Matti Laitinen (ps.), Varpu-Leena Malmgren (kesk.), Terhi Mattila (ps.), Sari Metsäkivi (kesk.), Pekka Ranta (kd.), Tiina Ranta (vihr.), Pasi Saario (kesk.), Pasi Salonen (ps.), Ilkka Sivula (kesk.), Leena Vehkovuori (vihr.), Kari Viherkanto (kesk.), Eerikki Viljanen (kesk.), Aili Bertling (kesk., sit.), Heidi Gröndahl (vas.) ja Kai Skutnabb (kesk.).

Kunnanhallituksen esityksen eli kyläkoulujen lakkauttamisen kannalla olivat Erkki Aronen (sd.), Olli Pekka Hatanpää (vihr.), Jarmo Henriksson (kok.), Antti Hyytiäinen (kok.), Jarmo Kuosa (kok.), Kim Lehtola (kok.), Pirjo Leväniemi (kok.), Jorma Luhtasela (kok.), Eero Löfgren (kok.), Tiina Noro (kok.), Pentti Pulkkinen (sd.), Anu Rajajärvi (sd.), Karita Rodas-Peräkylä (sd.), Risto Salmi (sd.), Heidi Sume-Hänninen (vihr.), Tuija Sundberg (kok.), Leila Terkomaa (sd.) Sari Virta (vas.), Mike von Wehrt (kok.), Jorma Jylhäkoski (sd.) ja Simo Takanen (kok.).

– Varmistimme vielä tänä aamuna eiliseen äänestykseen liittyneet muotoseikat ja varmistusten perusteella kokouksessa toimittiin oikein. Päätös kouluverkon säilymisestä on näin ollen lopullinen, eikä asiaan enää palata, kunnanjohtaja Sami Miettinen vahvisti tiistaiaamuna.

Lue lisää Vihdin Uutisten printtilehdestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (82)

Kommentit

Hmmm... Mielenkiintoista

Hmmm... Mielenkiintoista keskusta ja persut julkisuudessa kritisoivat ryhmäkurista lähinnä kokoomusta ja itse kuitenkin käyttäytyvät äänestyksessä ryhmäpäätöksen mukaisesti? Päätös oli muutenkin farssi, miten näin tyhmä ihminen kun Riekkinen on voinut olla valtuustossa kymmeniä vuosia, kun ei edes ymmärrä selkeitä ohjeistuksia?.

Perussuomalaisten

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puolesta voin sanoa, että meillä ei ole ryhmäkuria, vaan jokainen äänestää kuten parhaaksi katsoo. Tällä kertaa kaikki viisi olivat samaa mieltä, mutta on ollut äänestyksiä, joissa äänet ovat jakautuneet.

On hienoa ja oikein, että

On hienoa ja oikein, että ihminen voi äänestää oman tuntemuksen mukaan, ryhmäkurissa tämä oikeus on viety. Hyvä,että lasten ja perheiden asia sai oikeanlaisensa päätöksen. Veronmaksajien rahoja haaskataan tämämhetkisessä systeemissä vaikka mihin, kuntalaisille ei asioista kerrota. Mitä virkaa on tehdä jalankulkuväyliä paikkoihin, joissa ei kukaan kävele kuten esim. Veikkoinkorven teollisuusalueelle ja uusilleille asuinalueille, joista kävelyteitä pitkin usein ei pääse edes ruokakauppaan? Terveyspalvelut, joihin menee valtaosa veroeuroista ovat huonolla tasolla, ammatinharjoittajina toimivat lääkärit ja kotipalvelutyöntekijät hoitaisivat asian paremmin ja edulisemmin eikä suurta määrää päällikkötason virkoja tarvittaisi. Kiireessä hoidetut ja lääkityt vanhukset jäävät unohdettuina kärsimään. Turhaa byrokratiaa on vähennettävä ja holhousyhteiskunta vietävä minimiin.

Suosittelen lämpimästi

Suosittelen lämpimästi muistamaan kyseiset henkilöt ja heidän edustamansa puolueet myös seuraavissa vaaleissa. Sekä puolesta, että vastaan siis. Tässä loistava esimerkki siitä, miksi politiikasta pitää olla kiinnostunut edes sen verran, että äänestää, ja tietää ketä äänestää. Minun ääneni saanut edustaja oli näköjään lakkauttamisen kannalla, vaikka itse ehdottomasti kyläkoulujen säilyttämisen puolesta. Tiukille meni.

Kokoomuksella ja demareilla

Kokoomuksella ja demareilla on selkeästi jotain salaa sovittuna ja kauppaa käytynä.

Farssi senkun jatkuu.

Farssi senkun jatkuu. Vähemmistö voitti, ja valtuutettuja vietiin kuin pässejä narussa. Sääli lasten kannalta.

Äänestys päätös vahvistui

Äänestys päätös vahvistui ensi vaaleja ajatellen minun edellinen ehdokas ei suosinut kyläkouluja joten henkilö vaihtuu ensi vaaleissa.

Demareista löytyy muitakin

Demareista löytyy muitakin jotka olisivat oikeasti koulujen puolella, mutta Riekkinen oli ainoa joka uskalsi "mokata" äänestyksessä?

Kiitos valtuustolle!

Kiitos valtuustolle! Toivottavasti koululaisille annetaan vihdoinkin työrauha, eikä hiillosteta jatkuvasti potkuilla.

Eipä onnistunut Rajajärven

Eipä onnistunut Rajajärven painostusyritys... Nolointa tuo on Rajajärven kohdalta, suorastaan käsittämätöntä käytöstä. Alkaa nyt valtuutetun äänestämisen jälkeen "keskustelemaan" valtuutetun kanssa ja lopputuloksena yritys vetää ääni takaisin. Onneksi ei moinen mennyt läpi. Onneksi ei demaridiktatuurin kanta voittanut.

Salmikin aikaisemmin

Salmikin aikaisemmin kannattanut kyläkoulujen säilyttämistä, mutta demarien ryhmäpäätöksen mukaisesti äänesti nyt vastaan. Pistäkäähän nyt kuntalaiset näitä nimiä mieleen seuraavia vaaleja ajatellen. Ryhmäpäätöksiin alistuvilla ei ole omaa tahtoa tai uskallusta, eikä siten myöskään kykyä ajaa äänestäjilleen lupaamiaan asioita.

Naxun kanssa samaa mieltä.

Naxun kanssa samaa mieltä. Nimet muistiin. Toinen asia joka tuli mieleeni eilisessä kokouksessa oli että puheenvuorojen kestoa tulisi rajoittaa, niinhän eduskuntakin teki. Myös minun ehdokkaani äänesti kouluja vastaan ja takuulla vaihtuu ehdokas ensi vaaleissa.. Varsinainen farssi tuo loppu oli, toivottavasti muut kokoukset ovat enemmän kunnioitusta herättäviä.

Todella hienoa, etteivät

Todella hienoa, etteivät kaikki edes kokoomuksessa ja sossuissa suostuneet narusta vedettäviksi pässeiksi, kuten joku asian ilmaisi. Yllättävästi niistäkin puolueista löytyy jonkun verran selkärankaisia ihmisiä! Pannaan jokainen nuo nimet talteen, ja tästä lähtien tehdään sellainen valtuusto, ettei tartte enää arvuutella asiaa.

Kiitos 21 järjen ja 1 törpön

Kiitos 21 järjen ja 1 törpön äänelle! Vihti olisi kyläkoulut lakkauttamalla pilannut maineensa lopullisesti. Ehkä Riekkinen kuitenkin jo eläkkeelle, ei selvästikään enää tehtäviensä tasalla ja seuraavalla kerralla moka voi mennä toisinpäin ja olla kansalaisille haitaksi.

Mielestäni Maija Riekkinen

Mielestäni Maija Riekkinen tiesi tasan tarkkaan mitä teki äänestyksessä.Demareilla oli ehdoton määräys äänestää kyläkoulujen lahtaamisen puolesta. Samoin oli kieletty äänestämästä tyhjää. Rajajärvi hyppäsi saman tien pystyyn, kun Maija oli äänestänyt jaa kyläkoulujen puolesta. Oli heti vaatimassa uutta äänestystä Riekkisen osalta. Riekkinen oli ainoa suoraselkäinen demari, joka ei kääntänyt kelkkaansa painostuksen alla. Esimerkiksi aikaisemmin kyläkoulujen puolustaja Risto Salmi ei uskaltanut äänestää ryhmäpäätöksen vastaisesti!

Mä kiinnittäisin Riekkistä

Mä kiinnittäisin Riekkistä enemmän huomiota Rajajärven toimintaan. Onko kunnallispolitiikassa hyväksyttyä/sallittua toimia kyseisellä tavalla? Ei nimittäin ihme että äänestäjien luottamus poliitikkoja kohtaan on täysi 0.

Onko Salonen niin, että

Onko Salonen niin, että ajatte enemmän pikkukylien etuja, kun Nummelalaisten etuja? Jos vastaus on ei, voisitko perustella.

Ei kai tässä minkään kylän

Ei kai tässä minkään kylän takia pelkästään asialla olla, mutta onhan pikkukylilläkin oikeus palveluihin maksammehan mekin veroja.

Kysymyksellä haen ainoastaan

Kysymyksellä haen ainoastaan seuraaviin kuntavaaleihin ehdokasta, koska Nummelalaisena haluan henkilön joka ajaa ensisijaisesti Nummelalaisten etuja.

Valtuustossa pitää

Valtuustossa pitää valtuutetun ajaa Vihdin kunnan etua

Hyvin mielenkiintoinen äänten

Hyvin mielenkiintoinen äänten jakautuminen. Olisin odottanut hieman erilaista kantaa aika monelta....mutta hyvä näin - ja tämän mukaan eletään.

Hyvin mielenkiintoinen äänten

Hyvin mielenkiintoinen äänten jakautuminen. Olisin odottanut hieman erilaista kantaa aika monelta....mutta hyvä näin - ja tämän mukaan eletään.

Pyhälle Sylville vaan

Pyhälle Sylville vaan tiedoksi, että säilyttämällä kyläkoulut ajetaan kaikkien koululaisten, myös nummelalaisten koululaisten etua. Ellei sitten jostain syystä haluta nummelaan ylisuuria luokkakokoja ja tilanahtautta.

On myös Nummelassa asuvien

On myös Nummelassa asuvien etu, että edullisia kyläkouluja ei lakkauteta. Mistään aiemmasta kyläkoulun lakkauttamisesta ei tietääkseni ole pystytty osoittamaan säästöjä jälkikäteen. Lisäksi liiallisesta keskittämisestä kasvaa riski väärin kohdistettuihin investointeihin. Investointien hajauttamisella riskit ovat pienemmät.

Kyläkoulujen säilyminen oli

Kyläkoulujen säilyminen oli myös Nummelalaisten koululaisten etu, samoin kirkonkylän koululaisten. Kyläkoulujen oppilaiden ja päiväkotilaisten siirto isompiin yksiköihin olisi nostanut ryhmäkoot tappiin jo ennestään täysissä kouluissa. Lisäksi sisäilmaongelmista kärsivät koulut olisivat olleet entistä suuremmassa pulassa kasvaneen oppilasmäärän kohdalla -> lisää kalliita parakkeja pihalle. Tämä taas olisi näkynyt vuoden päästä seuraavassa kunnan talousarviossa -> lisää lainaa, lisää veroja. Koko kunta siis hyötyi kyläkoulujen säilyttämisestä. On kapeakatseista ajatella haluavansa vain oman kylänsä etua -> koskee myös Nummelaa. Nummela ei ole maailman napa, ensisijainen etu pitäisi olla koko kunnan etu. Mitä paremmin koko kunnalla menee, sen paremmin menee myös kuntalaisilla, eikä vain yhden kylän asukkailla. Pienempien kylien hengissä pitäminen ja kehittäminen + kyläkoulujen säilyttäminen on siis myös kunnan suurimman kylän/taajaman etu.

Juurikin näin. Onhan juttu

Juurikin näin. Onhan juttu tosiasiassa niin että pikkukouluja on Vihdissä liikaa.Täälä aletaan vinkumaan että koulumatkat pitenee.Hehheh.Puhuisivat vasta sitten koulumatkojen pidentymisestä kun siitä jotain tietävät-kun on oikeasti paikkakuntia joissa on ollut vain yksi koulu ja sekin on lopetettu ja lapset joutuvat 40km-50km päähän kouluun!!!! Kunta vajoaa yhä syvemmälle suohon nyt mutta hei, eihän sillä väliä kunhan vaan kyläkoulut säästyy.Mitä virkaa on Kunnanjohtajalla joka ei saa valtuustoltaan tukea...?! Ja mitä sen Oinasjoen koulun kimpussa aina ollaan eniten-kyllä ne Vihtijärven nakelit joutaa Haimooseen kouluun! Ja mitä siihen koulumatkaselvitykseen tulee niin se oli pelkkää höpö höpöä...saahan sitä asiat näyttämään juuri siltä kun nämä herran armosta viisaat haluavat!!

Velkaantuminen senkun jatkuu

Velkaantuminen senkun jatkuu ja Nummelan keskusta jatkaa rappeutumista kun vähiä verorahoja joudutaan käyttämään kaiken maailman taantuvien syrjäkylien palveluihin. Ihmiset muuttavat yhä enemmän lähemmäs palveluja syrjäkyliltä mutta Vihti tekee kuitenkin aivan päinvastaisia päätöksiä. Jepjep. Eiköhän Vihti ole nyt nähty, täytyy alkaa katsomaan asuntoa Espoosta. Otan verorahani ja häivyn. Pitäkää kyläkoulunne.

Nummelan keskusta täytyy

Nummelan keskusta täytyy asuinnoilla kokoajan, miksi ei ei siellä olevat palvelut kiinnosta on syy isojen kauppojen jotka niiden myyntiä syö, montako kertaa itse haet tavarat sittarista tai prismasta tai toiselta paikkakunnalta etkä käytä keskustan liikkeitä jotta ne säilyisi. Kyläkoulut on ainoa palvelu minkä kylillä asuvat kunnalta saa, mitään muuta verorahoilla ei saa, valot samuu eikä keven liikenteen väyliä ole eikä kauppja tai posteja, edes voisi kuvitella mennä kauppoihin kävellen tai muuta asioita hoitamaan, jota Nummelalaiset voi tehdä kokoajan, teetkö itse niin? Paljon veroa maksavana iloitsen että jotain järkeä on rahojen käytössä, kunta on laaja ja oikeus on asua myös kylillä ja saada edes jotain vastinetta maksuille jota minä ja monet muut täällä maksamma, velkaantuminen ei lopu vain säästöillä, pitää saada tuloja eikä vain vähentää menoja, keskitytään nyt niihin keinoihin millä saa kuntaan rahaa. Ihan mahtavaa että muutat Espooseen, Nummela ei ole vain Vihti vaan koko kunta huomioitava, jos sitä ei ymmärrä on hyvä muuttaa pois.

Hyvää matkaa!

Hyvää matkaa!

Miten voi olla noin

Miten voi olla noin rajoittunut????

Pulinat pois, valtuusto on

Pulinat pois, valtuusto on päätöksensä tehnyt. Keskusta esitti Perussuomalaisten kannattamana, että veronmaksajien kukkarolla käydään enemmän, kuin oli esitetty, eikä vaadittavia sopeutustoimia tehdä. Onneksi jotkin niistä sentään, Keskustan vastustelusta huolimatta meni läpi. Ensi vuoden tappio ei siis ole 8 miljoonaa, vaan "vain" 6 miljoonaa euroa.

Meillä kaiketi on oikeus

Meillä kaiketi on oikeus kommentoida.

Onneksi Lehtolalla on oikeus

Onneksi Lehtolalla on oikeus aukoa päätään edelleen. Ja muilta "pulinat pois".

"Pulinat pois" ja jatkat

"Pulinat pois" ja jatkat sitten itse pulinaa...

Kim, tästä on väännetty

Kim, tästä on väännetty toisella foorumilla "vähintäänkin" riittävästi... Koulujen sulkeminen olisi käynyt enemmän veronmaksajien kukkarolle, kuin niiden säilyttäminen. Voisit oikeastaan hivenen avata omia eturyhmiäsi, mitä sinä/sinun eturyhmäsi olisi hyötynyt koulujen sulkemisesta + taksirallin lisäämisestä ja investointipaineiden korottamisesta -> olisivat lopulta johtaneet entistä suurempiin velkainvestointeihin. Mitenkäs muuten Kim oli kantasi karviaisen hallinnollisten kulujen kasvattamisen osalta? Karviaisen hallinto sen kuin turpoaa, mutta lapsilta olisi pitänyt niistää ja niistetäänkin, Karviaisen toimintavarojen osalta... Valtuusto tosiaan päätöksensä teki ja hyvän päätöksen tekivätkin. Loppu riippuu jatkotoimenpiteistä, osataanko nyt tehdä oikeita jatkotoimenpiteitä, pitää investointikuria yllä ja rauhassa keskittyä kunnan pidempiaikaiseen kehittämiseen ja talouden tervehdyttämiseen.

Hei hei veronmaksa ja nu....

Hei hei veronmaksa ja nu.... Tervemenoa vaan Espooseen, ei sinunlailla ajattelevia Vihdissä tarvitakaan. Nummelassa ei rapaudu mikään muu kuin nuoriso joiden ongelmien selvittelyyn kelpaavat myös syrjäkylien verorahat. En ymmärrä tätä itsekeskeistä asioiden käsittelyä. Elämää (ja varsinkin elämää) on muuallakin kuin Nummelassa. Siksi toisekseen, saman verran maksetaan veroja koko kunnassa, vaikka palvelut ovat keskittyneet Nummelaan, ei sekään ole tasa-arvoa. Syrjäkyliltä puuttuvat mm. katuvalot, kevyen liikenteen väylät ym.

Nyt on tainnut monelta jäädä

Nyt on tainnut monelta jäädä huomiotta se, että eilinen päätös ei pelkästään säilyttänyt viittä lähikoulua vaan takaa nykyisenkaltaiset tuntimäärät kaikkii kouluihin! Kunnanhallituksen esitys olisi leikannut tuntikehystä aivan liian paljon, kaikilta kouluilta, ympäri kuntaa. Eilisestä oli huomattavissa kuinka hyvin viha kyliä kohtaan yhdistää kokoomusta (onneksi ei kaikkia siellä) ja sdp:tä. Entiset riitapukarit tukivat toisiaan kuin kumppanit konsanaan. Entäs sitten se sdp:n ryhmänjohtajan ala-arvoinen yritys äänestystuloksen manipulointiin? Toivottavasti tuosta nousee joku isompikin juttu!

Käsittämätön ja vastuuton

Käsittämätön ja vastuuton päätös, joka tulee vielä kuntalaisille todella kalliiksi. Jostain ne säästöt on kuitenkin revittävä ja tähän kouluasiaankin joudutaan vielä aivan varmasti palaamaan takaisin. Kiitos niille valtuuston jäsenille, jotka toimivat vastuullisesti, eli äänestivät koulujen lakkauttamisen puolesta!!

Onnittelut valtuuston 22

Onnittelut valtuuston 22 oikein äänestänyttä valtuutettua! Kyläkoulut on turvattu (ainakin tälle vaalikaudelle) ja ryhmäkoot pysyvät ennallaan. Saapi nähdä leikkaavatko Vihti-lisän ihan kostoksi kun tämän taistelun hävisivät, nuo 21 "punasinistä" Edelleen: muistakaa äänestäjät tuo kahtiajako kun seuraavan kerran menette uurnille. Jos et asu Nummelassa katso tarkkaan, kenet valitset vaaliuurnilla valtuustoon. Kyläkoulujen lakkauttamisen eli kylien viimeisenkin palvelun lopettamisen kannalla olivat Erkki Aronen (sd.), Olli Pekka Hatanpää (vihr.), Jarmo Henriksson (kok.), Antti Hyytiäinen (kok.), Jarmo Kuosa (kok.), Kim Lehtola (kok.), Pirjo Leväniemi (kok.), Jorma Luhtasela (kok.), Eero Löfgren (kok.), Tiina Noro (kok.), Pentti Pulkkinen (sd.), Anu Rajajärvi (sd.), Karita Rodas-Peräkylä (sd.), Risto Salmi (sd.), Heidi Sume-Hänninen (vihr.), Tuija Sundberg (kok.), Leila Terkomaa (sd.) Sari Virta (vas.), Mike von Wehrt (kok.), Jorma Jylhäkoski (sd.) ja Simo Takanen (kok.).

eiköhän kyläkoulujen

eiköhän kyläkoulujen lakkauttamisesta seuraavan kerran äänestetä vuoden päästä uudestaan, jos vaikka demaritkin saavat valtuutetulle rautalangasta väännettyä mitä tarkoittaa jaa/ei. Voi myös olla että tämän päätöksen tulee tekemään joku muu taho, niin ei tarvitse kenenkään valtuutetun murehtia äänestämisestä. Näillä päätöksillä ei saada kun kunnan taloutta huonommaksi, käy sääliksi niitä kenellä oikeasti oli kunnan etua ajatteleva kanta. Mutta niin kuin aina, nyt mennään tämän päätöksen mukaisesti ja toivotaan että virkamiehet pystyvät minimoimaan kasvava velkaantuminen. Toivon myös, että nämä tämän päivän "sankarit" ovat myös sankareita parin vuoden päästä, silloin kyllä tullaan kyseiset nimet tuomaan esille, jos kunnan tilanne vielä huononee taloudellisesti.

Kyläkoulujen sulkeminen olisi

Kyläkoulujen sulkeminen olisi ollut suora rahallinen tuki taksiyrityksille ja generoinut valtavan lisäinvestointitarpeen joko parakkien vuokraamiseksi lisätilojen puutetteeseen tai sitten lisärakentamista velkarahalla. Säästöjä ei olisi tullut yhtään, velkaa vain enemmän. Todelliset säästöt löytyvät jostain muualta, esim. Karviaisen hallintomenoista....

Oikea päätös! Vihtiläisessä

Oikea päätös! Vihtiläisessä terveydenhoidossa ei saa kuin vieraskielistä palvelua, perheemme käyttää siis yksityistäpuolta. Ei ole katuvaloja, ei se mitään, pärjäämme otsalampuilla. Ei ole kevyenliikenteen väyliä, ei haittaa, osaamme kävellä tien reunassa. Kaupat on kaukana, hyvä niin, ei notku nuoriso syleksimässä kaupan eteisessä. Koulu on ainut lähipalvelu, mitä pyydämme veroeurojemme vastineeksi...kiitos, että saimme pitää koulumme!

Hyvin sanottu!

Hyvin sanottu!

Well said!

Well said!

Tiedetäänkö siellä Nummelassa

Tiedetäänkö siellä Nummelassa sellaista, että nämä kylät sattuu olemaan nettomaksajia kuntaan? Se tarkoittaa sitä, että kyliltä käytännössä rahoitetaan Nummelan toimintaa. Mitäs luulette, miten tuon rahavirran suunta olisi käynyt vähitellen koulujen lakkautuksen jälkeen? Taksiyrittäjät olisi tästä tosiaan keränneet taas ison potin ja en yhtään ihmettele Risto Salmen äänestysvalintaa. Tuo ns. kyläkoulujen puolesta puhuminen taisi olla silmänlumetta?

.. niin mistä nämä koulujen

.. niin mistä nämä koulujen lakkauttamisista lasketut säästörahat nyt sitten otetaan, tietääkö kenkään?

Vähennetään liuta opettajia

Vähennetään liuta opettajia ja muita viranhaltijoita.

Ei hatusta vedettyjä

Ei hatusta vedettyjä säästöarvioita tarvitse mistään ottaa.

Kiitos valtuustolle kunnan

Kiitos valtuustolle kunnan elinvoimaisuutta tukevasta päätöksestä. Se on demokratiaa kun enemmistö huomioi vähemmistön tarpeita. Samalla se lisää päätöksellään meidän "syrjäkyläläisten" luottamusta tulevaisuuteen. Koululla on todella suuri symbolinen merkitys kylille, joista muut palvelut on karsittu. Jokaisen kuntalaisen etu hyödyttää koko kuntaa, joten en ymmärrä vastakkainasettelua eri alueiden välillä. Raha ei ratkaise kaikkea, mutta vaikeita päätöksiä joudutaan kunnassa edelleen tekemään. Voimia ja viisautta siihen päättäjille.

Toi Riekkisen 'typeryys'

Toi Riekkisen 'typeryys' kyllä pöyristyttävää. Kunta aloittanee nyt sitten mittavat lomauttamistoimet ... Ja lopettaa määräaikaisia työsuhteita. Tämä näkyy kaikessa- voiko kyläkouluissa edes toimia yhdellä opettajalla- ei voi. Mutta me muuthan voimme säästää viiden kyläkoulunkin edestä:-)!!! Hyvä Vihti!

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat