Puheenaihe

Kansanedustaja haluaa katkaista turvapaikanhakijoiden valituskierteen – "Kääntyminen kristityksi ei uskottavaa"

Leena Meri (ps.) on jättänyt aiheesta kirjallisen kysymyksen hallituksen vastattavaksi.

Ari Peltonen

Kansanedustaja Leena Meri (ps.) haluaa muutosta käytäntöön, jonka perusteella kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija voi valituskierroksen jälkeen tehdä uuden hakemuksen uusilla perusteilla.

Myönteisten turvapaikkapäätösten määrä on Meren mukaan kasvussa, koska hakijat muuttavat hakemustensa perusteita.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen hakija voi ilmoittaa kääntyneensä kristinuskoon tai olevansa homoseksuaali, ja joutuvansa sen takia kotimaassaan vainotuksi.

Äkillinen kristityksi kääntyminen tai seksuaalisen suuntautumisen muuttuminen ei vaikuta Merestä uskottavalta. Hän haluaa, että mahdollisuutta muuttaa perusteluita rajoitetaan.

Meri pitää ongelmallisena, että valituskierre eri asteissa voi olla käytännössä loputon.

Maahanmuuttoviraston päätöksestä voi valittaa hallinto-oikeuteen ja sieltä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Lainvoimaisen päätöksen jälkeen voi jättää taas uuden hakemuksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (26)

Kommentit

Tämmöistä valitusskeidaa

Tämmöistä valitusskeidaa niille ei pitäisi olla ollut alunalkaenkaan. Synnynnäisiä valehtelijoita.

"Mitä tunnetta artikkeli

"Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot." Oliko uutisen aihe syynä siihen, että tämä toiminto, jutun lopussa olevasta kehoituksesta huolimatta, puuttuu?

Ihan vain huomautuksena ensi

Ihan vain huomautuksena ensi vuoden eduskuntavaaleja ajatellen, että Suomessa on vain yksi poliittinen puolue, joka vastustaa haittamaahanmuuttajien vastaanottoa Suomeen. Eli ainoastaan perussuomalaiset eivät halua haittamaahanmuuttajia elätettäväksi maahamme.

Mikäli kristinuskoon

Mikäli kristinuskoon tuleminen ja homous ei vielä estä kielteistä päätöstä? On vielä yksi "oljenkorsi" käyttämättä, eli voi ilmoittaa olevansa suomalainen! Siihen ei viranomaiset enää löydä muuta ratkaisua kuin palauttavat henkilön Suomeen?

Voihan sitä raiskata,ryöstää

Voihan sitä raiskata,ryöstää tai hakata jonkun kuoliaaksi,niin silloin myös saa jäädä elämään mukavaa elämää täällä ilman huolenhäivää.

Suurta näytelmää. On outoa,

Suurta näytelmää. On outoa, kun kaikille on selvää mitä on tapahtumassa, niin ei voida muuttaa toimintamallia. Länsimaiset arvot ja demokratia ovat hienoja asioita mutta johtavat naurettaviin tilanteisiin. Ketä tästä pitäisi syyttää ? Totuus on että rahaa palaa näihin turhiin valituksiin.

Meri ei pidä uskottavina

Meri ei pidä uskottavina toisten maailmankatsomusten tai seksuaalisen suuntautumisen muutoksia tai "kaapista tuloja". MInusta uskottavuusongelma on pikemminkin Merellä itsellään ja puoluetovereillaan. Vaikka kuinka olisivat ikuisesti muuttumattomia ja huomaamatta itsestään koskaan mitään uutta.

Mitäs allahi tykkää uskonnon

Mitäs allahi tykkää uskonnon vaihdosta tai homoudesta, saattaapi jäädä 72 neitsyttä saamatta. Tai ehtiihän sitä vikkelä mies ihan eläissäänkin kunhan ei jää kiinni.

Vähän 2piippuinen juttu,kun

Vähän 2piippuinen juttu,kun koraanissa kehoitetaan valehtelemaan vääräuskoisille Ja siihenhommaanhan tämä hölmölä on täydellinen paikka.

Ja ME maksamme koko

Ja ME maksamme koko valtusrumban. Maanpetturi asianajajat ja avustajat vain rahastavat !

Eivät taida oikeusistuimet

Eivät taida oikeusistuimet enää ehtiä muita kuin maahanmuuttajien asioita käsitellä. Pitäisi saada päätökset voimaan max. 1 kk, täähän on yhtä pelleilyä koko valitusrumba.

Onhan vielä sekin oljenkorsi

Onhan vielä sekin oljenkorsi että löytää vaalean tytöntyllerön jolle maahanmuuttajapoika on ensimmäinen,ainoa ja viimeinen kosija.Sääliksi käy tyttörukkia ja mitä näistä seuraa.Pahalta tuntuu myös että yhteiskunnan kouluttamat asianajajat taistelevat näistä valitusjutuista ja rikastuvat veronmaksajien piikkiin.Se on tosi epäisänmaallista.

Jos sinne omaan parhaaseen

Jos sinne omaan parhaaseen kulttuuriin ei voi palata on syynä niin vakava rikos että siitä tulisi isohko rangaistus. Jo se riittäisi perusteeksi turvapaikan kieltämiseen. Syyriassa, Irakissa on jo rauhallista, siellä ym miljoonia pieniä lapsia ja naisia, eikö heitä pitäisi mennä puolustamaan ja rakentamaan malliyhteiskuntaa eurooppalaisten antaman mallin mukaan.

Olen koko ajan ihmetellyt

Olen koko ajan ihmetellyt tätä uskoontulemista ja homoksi muuttumista, ketkä päättäjät on niin sinisilmäisiä että uskovat syyt. Ja valitusten tekeminen rajattu vain 2 kertaan riittää. Kyllä tositarvitsijat erottuu heti joukosta.

mm. sipilä, orpo, risikko,

mm. sipilä, orpo, risikko, andersson, stubb, katainen, soini, vihervasemmistolaiset järkensä menettäneet.... Siinäpä aluksi pureskeltavaa. Kaikki asianajajat, jotka tehtailevat valituksia ja haluavat lisää töitä itselleen ja firmalleen, niin heidät on saatava tilille tekosistaan. Yksi hyvä keino on, että turvapaikka valitusta tehtaileva MATU ja asianajaja on vietävä kumpikin "saunan t**kse....!

Eivät he ole menettäneet

Eivät he ole menettäneet järkeään vaan jatkamalla ja sallimalla ikuista valitus valituksen jälkeen "rumbaa" saa moni noihin puolueisiin kuuluva yksityinen liiketoiminta rahastaa verorahoja rajattomasti . Tulkit , lakimiehet , asianajajat, kotouttamia-ja koulutus yritykset ,terveydenhoito , puhumattakaan turvapaikkakeskuksista joissa matut odottaa vuodesta toiseen kaikkein uusimman hakemuksen käsittelyä . Entäpä vuokra-asuntoja välittävä firmat ja VVO ja monet muut jotka käärii miljoonansa matujen läsnäolosta ottamalla verorahoista kaikki kulut . Vaaleissa v.2019 perussuomalaiset saavat ihan varmasti mahtavan äänisaaliin jo sen vuoksi että ainoina vastustaa tätä mieletöntä ikuisen valituksen ja uuden hakemuksen sallimista.

Soili Nurminen

Uskonnonvaihto ei saa millään

Uskonnonvaihto ei saa millään tavalla vaikuttaa turvapaikkapäätökseen.

Kirkko arkkipiispan johdolla

Kirkko arkkipiispan johdolla piilottelee laittomasti maassa oleskelevia, ei kunnioita lakeja ja oikeuslaitoksen päätöksiä?

Kirkko arkkipiispan johdolla

Kirkko arkkipiispan johdolla piilottelee laittomasti maassa oleskelevia, ei kunnioita lakeja ja oikeuslaitoksen päätöksiä?

Täyttä asiaa sinällään, mutta

Täyttä asiaa sinällään, mutta unohtaa koko touhun perussyyn eli ne tahot, jotka ovat käynnistäneet haittamaahanmuuton ja pitävät sitä yhä yllä. Kaiken takana on pääasiassa vihervasemmistolainen suvaitsevaisto tavoitteenaan aiheuttaa niin suuri epäjärjestys, laittomuus ja yleinen turvattomuus, että kaikki vihervasemmiston esteenä olevat valtarakenteet sortuvat. Mikään ei muutu niin kauan kuin tämä ryhmä on voimissaan ja sen sairas missio jatkuu.

Olet 100%:sti oikeassa! Tämä

Olet 100%:sti oikeassa! Tämä vastenmielinen sakki rakastaa ko. tilannetta, jossa yhteiskunta voi pahoin ja oikeat veronmaksajat kärsivät. Vihervasemmisto on aikamme iljettävin kokoomus.

Ei tuohon tarvita muuta kuin

Ei tuohon tarvita muuta kuin kattila läskisoosia tai joulukinkku naaman eteen ja käsky syödä? Kyllä siinä kristityt erottuu samantien! Ja ei kun takaisin kotimatkalle!

Kyllähän nämä sosiaalipummit

Kyllähän nämä sosiaalipummit heittäytyvät kristityiksi ja osa varmuuden vuoksi jopa homoiksi, kun kumpikin asia on arabimaissa hengenvaarallista. Varmaan rippikouluissa on käynyt kuhina, samoin helluntaiseurakunnissa, kun pitää yrittää vältää karkoitus kaikin keinoin. Kotimaassa on elääkseen tehtävä jotakin työtä, täällä rahat saa fattan luukulta--tekemättä mitään.

Näiden kansalaisuuden ja

Näiden kansalaisuuden ja ilmaisen ylläpidon haluavien "turvapaikanhakijoiden" muuttuvia perusteita ei pidä huomioida lainkaan. Verrataanpa. Minun tai Sinun hakiessa esimerkiksi ajokorttia, opiskelupaikkaa tai työtä meiltä ei saa edes kysyä suuntautumista tai uskontoa eivätkä ne saa vaikuttaa päätöksiin. Kulttuurissamme suuntautuminen tai uskonto on jokin ihmisen sisällä piilevä epäkonkreettinen asia mikä ei ole millään mitattavissa. Se ei siis saa olla peruste esimerkiksi turvapaikalle. Hakija voi kätkeä seksuaalisuutensa tai uskontonsa sisälleen myös Bagdadissa kuten mekin kätkemme omamme Helsingissä. Meri ansaitsee tässä positiivisen maininnan joskin pelkkä kirjallinen kysymys johtaa vain sisäministerin tai Sipilän tyhjänpäiväiseen vastaukseen kyselytunnilla. "Meitä sitovat kansainväliset sopimukset..."

Ulkomailta tuleva puhuu aina

Ulkomailta tuleva puhuu aina totta ja on rehellinen. Aito ihminen, ulkomaalaisen sanaa on aina uskominen. Kaikki Suomessa tietävät tämän tosiasian!

siis teoriassa hänen

siis teoriassa hänen ystävänsä joka on muslimi pitäisi heti samantien ottaa nirri pois vääräänuskoon kääntyneeltä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat