Puheenaihe

HS-gallup: Tässä olisi suomalaisille nyt mieluisin pääministeri – suosio perustuu pettymyksiin ja kyllästymiseen

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Jos kansa saisi nyt päättää todennäköisimpien pääministerikandidaattien väliltä, olisi seuraavan hallituksen johdossa SDP:n Antti Rinne, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Seuraavien eduskuntavaalien jälkeen Rinteen näkisi mieluiten pääministerinä 22 prosenttia vastaajista, selviää tuoreesta HS-gallupista.

Vaikka Rinne on suomalaisille mieleisin pääministerikandidaatti, HS-gallupin toisessa osiossa on SDP:lle huonoja uutisia. Suomalaisten mielestä sosiaalidemokraattien suosio gallupeissa johtuu lähes pelkästään hallitukseen kohdistuvasta pettymyksestä ja kyllästymisestä.

– Tilanne kanavoituu siihen, että suurimman oppositiopuolueen johtajan nähdään tarjoavan muutosta olemassa olevaan, kertoo Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen yliopistonlehtori Jenni Karimäki Helsingin Sanomille.

Puolueen poliittista linjaa voi olla vaikea tuoda esiin äänestäjille, jos suosio perustuu pelkästään siihen, että muihin vaihtoehtoihin ei olla tyytyväisiä. Pelivaraa ennen seuraavia eduskuntavaaleja on kuitenkin runsaasti. Kyselyn perusteella kolmasosa suomalaisista ei osaa nimetä suosikkiaan seuraavaksi pääministeriksi, Helsingin Sanomat kirjoittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

No just, tässähän onkin oiva

No just, tässähän onkin oiva pääministeriehdokas, joka sitten saa taas maan velkasuohon. Hänhän oli viimeisessä hallituksessa jopa valtiovarainministeri ja mitä jätti jälkeen. Rinnettä sitten äänestämään kaikki, jotka haluavat että Suomi on ostettavissa suuren velkansa takia - samassa jamassa Kreikan kanssa.

Kyllä kansa on sitten tyhmää

Kyllä kansa on sitten tyhmää kun demaria äänestää. Ei olla ilmeisesti opittu mitään edellisistä kerroista? Samaa voi kyllä sanoa kepustakin.

Sitä on tehty kysely

Sitä on tehty kysely työväenkirpputorilla kuhmoisissa viime lauantaina...se 175ihmistä ei tee suomen kansaa vielä

Yhh... siinä vasta

Yhh... siinä vasta kiemurtelija. Tämä jos pääsee johtoasemaan, niin huono-osaisilta viedään loputkin.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat