Puheenaihe

Susanna Koski kohauttaa MT:n blogissa: "Kirkosta on tullut yliluonnonsuojelua kannattavien keppihevonen"

Susanna Koski pohtii blogissaan kirkon profiloitumista ympäristönsuojelijana. 

Riikka Austen

Kokoomuslainen kansanedustaja Susanna Koski on tottunut kohauttamaan. Maaseudun Tulevaisuus -lehdessä julkaistussa tuoreessa blogikirjoituksessaan Kosken hampaissa ovat kirkko ja sen ympäristöteot.

Koski soimaa kirkon aktiivista roolia ilmasto- ja ympäristöpolitiikassa. Hänen mielesestään kirkon rooli kyseisissä asioissa vaikuttaa vähintääkin päälle liimatulta. "Kirkkoherroilla tuskin on ilmastopolitiikasta osaamisen kovinta ydintä", kirjoittaa Koski. Seurakuntavaalikoneen ilmastoaiheista kysymystä Koski kuvaa "vaarallisimmaksi esimerkiksi".

Myös kirkon pyrkimys profiloitua metsäpolitiikassa metsien suojelijaksi sapettaa Koskea. Hän muistuttaa, että seurakuntien saamat metsätuotot ovat merkittävät, viime vuonna yli 22 miljoonaa euroa. Koski ottaa kantaa keskusteluun metsien suojelusta ja hakkuiden määrästä toteamalla, että hän on hirvimetsäharrastuksensa ansiosta saanut todistaa Suomen metsien monimuotoisuutta.

Kirkon tulisi Kosken mielestä keskittyä ydintehtäviensä kautta päivittämään itsensä eikä antautua "yliluonnonsuojelua harjoittavien ympäristötoimijoiden keppihevoseksi".

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pressiklubissa vieraillut Susanna Koski syyttää somekohusta vasemmistoa: "Vastustajan eliminointia"19.5.2018 08.48

Kommentit (8)

Kommentit

Noinhan se on, kirkko on

Noinhan se on, kirkko on tässä antautunut luonnonsuojelujärjestöjen käsikassaraksi, seurakuntien metsiä on hoidettu aiemminkin hyvien metsätaloussäännösten mukaan , joihin kuuluu myös järkevästi ajoitetut hakkuut , muutenhan metsistä tulee ajan kanssa raiskioita, joissa ei kukaan viihdy. Ei pidä unohtaa myöskään metsätuloja, jotka ovat monelle maalaisseurakunnalle hyvä tulonlähde seurakuntien verotulojen muuten vähentyessä. Vihreäthän ovat puolueena juuri esittäneet kovia rajoituksia yleensäkin metsien käyttöön, se vaan tietäisi kymmenien tuhansia työpaikkoja tuovien elinkeinohankkeiden toppaamista ja nykyistenkin metsäalan työpaikkojen suurta vähentymistä, no ns. Kallion kuplassa asuville kirkosta eronneille vihreille suojelijoille se ei merkitse mitään, tämä on syytä muistaa äänestyskopeissa ensi keväänä

Eikös ole puhuttu

Eikös ole puhuttu siirtymisestä metsätaloudessa avohakkuista jatkuvan kasvun hakkuisiin, eikös se ole kestävää kehitystä eikä yliluonnonsuojelua? Meillähän on jo kokemusta kapitalistisesta luonnonsuojelusta ja keskustalaisesta kunnallispolitiikasta: miten kuolevia kuntia yritetään Lapissa pitää asuttuina luontoa kaivosteollisuudella tuhoamalla, josta lasku tulee veronmaksajille ja roistot luistaa ulkomaille. Kirkko tulisi irrottaa valtiosta ja sen tulisi toimia omalla tulorahoituksellaan, koska siellä pesii omiin harhaisiin ajatuksiinsa seonneita, valtion laeista piittaamattomia fundamentalistipappeja.

Kun luonnonsuojelun

Kun luonnonsuojelun lähtökohta on että ihminen tuhoaa ympäristöä niin kirkkoei t-o-d-e-l-l-a-k-a-a-n profiloidu eikä ole niin koskaan tehnyt vaan ihan juuri tarkalleen päinvastoin. "Menkää ja täyttäkää maa". Ihmisten määrä kasvaa edelleen kehitysmaissa ja kirkko on vahvasti mukana määrän kasvattamisessa. Aivan samoin kuin Islamilaiset järjestöt. Ja monet muut.

Ilmastonmuutoksen

Ilmastonmuutoksen hidastamisen ja luonnonsuojelun pitäisi kuulua meidän kaikkien elämään. Myös Kosken.

Kirkon roolista

Kirkon roolista luonnonsuojelussa en tiedä, mutta laittomien maahantulijoiden piilottelun takia erosin kirkosta ja suosittelen samaa muille.

Koski on blondi.

Koski on blondi.

Kirkko ja ilmastopolitiikka

Kirkko ja ilmastopolitiikka sopivat hyvin yhteen. Molemmat perustuvat uskoon.

Koski on valitettavasti ihan

Koski on valitettavasti ihan oikeassa kirkon ympäristöpuuhasteluun suhteen. Kirkko jakaa sisäisesti seurakuntatalouksille mm itse määrittelemiensä kriteerien mukaan myönnettäviä ympäristödiplomeja. Asian tiimoilta puuhastellaan verovaroja polttaen kuukausikaupalla. Yleisesti käytettävät standardit ja sertifikaatit eivät kirkolle käy koska niissä edellytetään noudatettavan jatkuvan parantamisen periaatetta. Siihen kirkko ei pysty. Ja puuhastelu jatkuu.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat