Puheenaihe

70 kovan rikoksen tehnyttä ulkomaalaista jää Suomeen – LM: Noin puolet poliisin tekemistä karkotusesityksistä toteutuu

Kuvituskuva.

Else Kyhälä / arkisto

Vakaviin rikoksiin Suomessa syyllistyneet ulkomaalaiset saavat usein jäädä Suomeen, vaikka heistä olisi tehty karkotusesitys.

Lännen Median mukaan liki puolet vakavan rikoksen takia karkotettavaksi esitetyistä ihmisistä saa jäädä maahan.

Tänä vuonna karkottamisesitystä koskeva päätös on annettu 154:lle rikoksiin syyllistyneelle ihmiselle. Heistä karkotetaan 84 eli Suomeen jää 70 rikoksesta tuomittua, kertoo STT Lännen Mediaa siteerateten.

Maahanmuuttoviraston mukaan tilanne on ollut sama useiden vuosien ajan.

Karkottamisen perumisena voi olla ns. kokonaisharkintaan. Jos tuomittu rikollinen on asunut pitkään Suomessa tai jos hänellä on maassa aviopuoliso, huolettavia lapsia, työpaikka tai opiskelupaikka niin karkottaminen voi jäädä toteutumatta
Rikokseen syyllistyneiden karkotettavien joukossa on tänä vuonna eniten irakilaisia. Heitä karkotetaan 26.

Karkottamisesityksen Maahanmuuttovirastolle tekee poliisi, ja se koskee vain vakavaa rikollisuutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (10)

Kommentit

Voisko edes nuo

Voisko edes nuo lastenraiskaajat karkoittaa, se tilahan ei tunnetusti parane linnassa.

5 tähden hotellissa ei kukaan

5 tähden hotellissa ei kukaan kadu tekemisiään.

Todella törkeetä. Suomalainen

Todella törkeetä. Suomalainen joutuu vielä elättämään nämä laittomasti maassa olevat rikolliset.

Koska ihmisoikeudet ja

Koska ihmisoikeudet ja taakanjako

Tilanteesta tekee hankalan se

Tilanteesta tekee hankalan se, että viranomaiset ja tuomioistuimet näyttää olevan miehitetty suvakeilla. Yksittäisen ihmisen kyky vaikuttaa tilanteeseen on jokseenkin rajallinen. Äänestämistä harkittaessa kannattaa kuitenkin tarkkaan tutkia kandidaatin teot suhteessa puheisiin. Näiden välillä kun voi olla huomattava ero. Vaikuttamalla yleiseen keskusteluilmapiiriin voidaan muuttaa kulttuuri-ilmastoa ja sitä kautta muuttaa historian kulkua, joka tukee Suomen kansan vähittäistä tuhoutumista. Euroopassa on nyt meneillään väestönvaihto.

Mykkänen saa varmaan tuhansia

Mykkänen saa varmaan tuhansia pikku säväreitä aina kun tällainen moniosaaja tekee rikoksen. Varsinkin kun tapahtuu raiskaus ja lapsen törkeä hyväksikäyttö. Kukaan omilla aivoillaan ajatteleva ei noita tänne lisää haluaisi, ellei siitä jotain kiksejä saa.

Ellei Irak huoli

Ellei Irak huoli kansalaisiaan, niin pudottakaa ne maan naapuriin. Kävelevät sieltä sitten kotiinsa. Me emme ole vastuussa näistä rikollisista.

Ja tilanne voi mennä

Ja tilanne voi mennä pakkopalautusten suhteen ensi vuonna vielä paljon huonommaksi, jos maahan tulisi punavihreä hallitus, vihreät ja vassarit ovat jo tämän hallituksen aikana vaatineet lievennyksiä turvapaikkalakeihin ja maahanmuuttoon , viimeksi Ville Niinistö itki tänään helpompia oloja tp-hakijoille ja heidän perheilleen , eli ei hyvältä näytä´, Pekka Haavistostakaan ei ole paljon apua vihreiden osalta, hänen ääriliberaalit mielipiteensä tiedetään

Tähän väliin on hyvä

Tähän väliin on hyvä muistuttaa Vihreiden aurinkokuningas Ville Niinistön lausuntoa: Maahanmuutto, avoimuus ja suvaitsevaisuus ovat tulevaisuutemme menestyksen elinehto!

Eli siis Maahanmuuttovirasto

Eli siis Maahanmuuttovirasto on jättänyt puolet vakaviin väkivaltarikoksiin ja raiskauksiin syyllistyneistä karkottamatta vuosien ajan. Eivätkä sisäministerit Kristillisten Päivi Räsänen 2011-2015, Kokoomuksen Petteri Orpo 2015-2016, Kokoomuksen Paula Risikko 2016-2017 ja Kokoomuksen Kai Mykkänen 2017-2018 ole asia korjanneet. Tuon asian päättäminen pitää ottaa POIS Maahanmuuttovirastolta koska siellä jätetään puolet vakavista väkivaltarikoksista ja raiskauksista tuomituista karkottamatta ja Suomen lait pitää korjata muodosta "voidaan karkottaa" muotoon "karkotetaan". Kokoomus on näemmä tyrinyt tämänkin asian. Jos asiaa ei saada korjattua Kokoomuksen ja Keskustan toimesta ennen eduskuntavaaleja 2019 niin että KAIKKI väkivaltarikolliset ja raiskaajat karkotetaan tulevaisuudessa ja aiemmin 2011-2018 karkottamatta jääneet väkivaltarikolliset ja raiskaajat saadaan myös karkotettua niin silloin Suomalaisten pitää äänestää Kokoomus ja Keskusta niin pieniksi puolueiksi että eivät enää voi jatkaa sekoiluaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat