Puheenaihe

Poliisi selvitti 30 asunnon sarjamurron – tämä toimintatapa voi paljastaa, etteivät vieraat ole liikkeellä rehellisin aikein

Kuvituskuva.

Arkisto/ Tomi Ronkainen

Hämeen poliisi on selvittänyt 30 törkeän varkauden sarjan, joka sisältää asuntomurtoja myös Etelä- ja Länsi-Suomesta.

Teot tapahtuivat viime vuoden heinä–marraskuussa. Pääosin murtautujat veivät koruja, rahaa, elektroniikkaa ja muuta helposti mukaan otettavaa.

Joulukuussa vangitut epäillyt ovat nuorehkoja virolaisia miehiä, jotka tulivat kertomansa mukaan Suomeen töihin. Miehillä ei ole merkittävää entistä rikostaustaa.

Teoissa on ollut huomioitavaa, että kohteita on todennäköisesti tiedusteltu etukäteen, ja kun omistajat eivät ole olleet paikalla niin vuorokauden ajasta riippumatta asuntoihin on murtauduttu.

Tekijöiden epäillään asustaneen rikospaikkojen lähialueilla ja soitelleen asukkaiden ovikelloja. Kun ovi on avattu, he ovat pyytäneet vettä tai kysyneet tietä. Ilmeisenä tarkoituksena on ollut kartoittaa, ovatko asukkaat kotona.

Anastettu omaisuus on kuljetettu nopeasti tekojen jälkeen laivalla Viroon, ja pääosin saalis on jäänyt kateisiin.

Asiakokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudulla vieraskielisten osuus kasvaa.Vaikea erottaa enää mikä on normaalia elämää ja kuka on asukas , kuka vain rikollisessa bisneksessä liikkeellä, kuka laittomasti maassa oleva, kuka turvapaikanhakijaterroristi. Rajavalvonnan puute ja EU ovat tuoneet mukanaan turvattomuutta, terrorismia ja vapaat markkinat kansainvälisille rikollisille.

Suomi on EU:n vapaan

Suomi on EU:n vapaan liikkuvuuden seurauksena rikollisten temmellyskenttä. Kaikki varastetaan, mikä ei ole pultattu tai hitsattu kiinni.

Tämä on totta, mitään ei enää

Tämä on totta, mitään ei enää uskalla jättää mihinkään, virolaiset pahimpia täällä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat