Puheenaihe

Onnea kaikki isät! Suomi sai uuden virallisen liputuspäivän

Teemu Vestovuo

Isänpäivä on jatkossa virallinen liputuspäivä Suomessa.

Valtioneuvosto hyväksyi torstaina liputusasetukseen muutoksen, jolla isänpäivästä tulee virallinen liputuspäivä. Aikaisemmin isänpäivä on ollut vakiintunut ja kalenteriin merkitty liputuspäivä, kun taas äitienpäivä on virallinen liputuspäivä.

Nyt ero äitien- ja isänpäivän liputuksen välillä poistuu.

– On hienoa, että äitiys ja isyys on nyt viimein saatu samalle viivalle liputuksen osalta. Aiemman liputusta koskevan eron poistaminen on osaltaan valtion viesti siitä, että vanhemmuus on yhtäläinen, iloineen ja vastuineen, toteaa sisäministeri Kai Mykkänen (kok.).

Asetusta liputuksesta Suomen lipulla on aikaisemmin muutettu vain kerran, kun vuonna 1996 asetukseen päivitettiin uudet vaalipäivät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (7)

Kommentit

No niin, yksi rahastuspäivä

No niin, yksi rahastuspäivä lisää kauppiaille. EVVK

Ari Forsbergin kommentti -

Ari Forsbergin kommentti - Isälleni itse kuuden lapsen isänä ja seitsemän (kohta kahdeksan) lapsenlapsen vaarina - Liputan - Kiitos!

Sinulla, ANU, on sama

Sinulla, ANU, on sama sukunimi kuin minulla FORSBERG!! Olisitko sukua? Forsberg on sen verran harvinainen sukunimi! Kiinnostaisi tietää todellakin;) Ota yhteyttä, pyydän!

Jos 8.2 on naistenpäivä, niin

Jos 8.2 on naistenpäivä, niin missä on miestenpäivä?

Aivan Mahtavaa! JESSS! Myös

Aivan Mahtavaa! JESSS! Myös ISÄT huomioidaan, eikä vain Äidit! Kenen lie ehdotus myös Liputus ISIlle on täysin jebou;)) Vihdoinkin Isät huomioidaan;) Kiitos Sinulle/teille, jotka saitte tämän aikaiseksi vihdoinkin;))Iso Käsi;) Kaikkia ISIÄ kunnioittaen, Ansku Vantaalta;)

Tämä on vähän myöhässä tullut

Tämä on vähän myöhässä tullut juttu. Juuri kun ollaan luopumasta sukupuoli ja rooli käsitteistä. Ei ole naisia, miehiä, isiä, äitejä, tyttöjä, poikia. Nykyään on vain henkilö olettamia. Yhtäläiseen tätillä voi olla munat ja setäkin voi synnyttää. Darwin varmasti kääntyy haudassaan.

Nokkela huomio, mutta kyllä

Nokkela huomio, mutta kyllä Darvin on ihan väkkäränä vasta silloin kun persujen taannoinen presidenttiehdokas on äänessä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat