Puheenaihe

Naisyrittäjät: 12 000 euron vauvalasku katettava verovaroin – "Vaikuttaa myös miesten työllistymiseen"

Yrittäjänaiset haluaa uudistaa perhevapaasta syntyvien kulujen maksamisen.

Johanna Erjonsalo

Lapsesta aiheutuvat kulut äidin työnantajalle ovat noin 12 000 euroa, laskee Yrittäjänaiset.

–  Sen pohjana ovat naisten noin 3 000 euron kokonaiskuukausiansiot. Summasta on vähennetty huhtikuun alusta äidin työnantajalle maksettava 2 500 euron kertakorvaus, järjestön puheenjohtaja Tiina Koski sanoo tiedotteessa.

Koski on huolissaan siitä, että perhevapaalaskun maksut lankeavat pääosin naisvaltaisten alojen työnantajille, kuten pienille kampaamoille.

Liitto vaatii vauvalaskun kattamista verovaroin, koska se edistäisi sekä naisten tasa-arvoa työelämässä että naisvaltaisten toimialojen yritysten kasvua.

Nykyjärjestelmä rajoittaa Kosken mielestä synnytysikäisten naisten työllistymistä pysyviin töihin.

– Perhevapaiden jakautuminen molempien vanhempien välillä vaikuttaisi myös nuorten miesten heikompaan työllistymiseen ja usein uran alkuvaiheessa. Siksi tämä kaavailtu uusi malli perhevapaiden jaosta ei ole vielä oikeudenmukainen, tiedotteessa sanotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Siskonpeti-näyttelijä Niina Lahtinen vei 1-vuotiaan päiväkotiin ja suuttui paheksunnasta – HS: "Kukaan ei kysy ministerimieheltä"15.3.2019 19.30
Kotihoidon tukeminen myöhentää äitien työhön siirtymistä – "Vapaat tulisi jakaa nykyistä tasaisemmin"19.2.2019 10.40

Kommentit (9)

Kommentit

Olikohan niin että

Olikohan niin että Suomalaiset eivät enää synnytä? Maahanmuuttajat ja pakolaiset synnyttävät. Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta tulevien "vapaat ", maksatetaan jo veronmaksajilla. Pitääkö työnantajien työsuhteitakin ruveta veronmaksajilla laskuttamaan?

Kyllä jutussa oli ihan tärkeä

Kyllä jutussa oli ihan tärkeä pointti "Liitto vaatii vauvalaskun kattamista verovaroin, koska se edistäisi sekä naisten tasa-arvoa työelämässä että naisvaltaisten toimialojen yritysten kasvua." Mutta koska asia ei sinua kiinnosta, päätit vääntää taas jotain hämärää afrikkalaistarinaa tähänkin. Taas kerran.

Tälle puistoseuraajalle

Tälle puistoseuraajalle totuus iskee aina yhtä vahvasti ihon alle. Hauskaa.

En minä ainakaan rupea

En minä ainakaan rupea kenenkään yrittäjän vauvaveroja maksamaan. Ei ole osaa eikä arpaa . Veroja ihan tarpeeksi maksettu. Omista elinkustannuksista, tuloista , asumisesta, asunnon ostoista , autosta... Ei kiitos lisää .

Ok, nyt oli selkeä ja

Ok, nyt oli selkeä ja perusteltu mielipide, ymmärrän tämän näkökulman asiaan.

Lopetetaan ne yritystuet,

Lopetetaan ne yritystuet, keskimäärin 4,6 miljardia julkista rahaa vuosittain. Niillä kattaa mm. Naisvaltaisten kampaamoiden Vauvakulut.P.s tämä ei liity Afrikkaan .

eikö olekkaan oikein että

eikö olekkaan oikein että meidän verorahoja jaetaan yrityksille ja ne maksavat tuet osinkoina omistajille

Ainoastaan hullu palkkaa

Ainoastaan hullu palkkaa nuoren naisen töihin ,tämä on kohtuuton maksu varsinkin pienyrityksille.Mikro yrittäminen kohta ainut vaihtoehto.

Tuttavani jolla pienyritys,

Tuttavani jolla pienyritys, palkkasi viime vuonna yli 50- vuotiaan töihin. On ollut tyytyväinen. Työkokemusta takana, äitiyslomia ei ole tiedossa.Yrittäjä itsekin on jo 60- vuotias .Vain muutaman päivän vapaita... Vuodessa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat