Puheenaihe

Vasemmistoliiton vänkäys valtion omaisuuden myynnistä viivytti hallitusneuvotteluja – Rinne: "Kaikista asioista ei vielä yhteisymmärrystä"

Hallitusneuvottelija Antti Rinne (sd.) kertoi, että soten hallitusmallista on päästy sopuun.

Agata Anttonen

Hallitusneuvottelut tyssäsivät maanantaiaamuna hetkeksi vasemmistoliiton näkemykseen siitä, että liikenneinvestointeja ei voida rahoittaa valtion omaisuutta myymällä.

– Keskustelussa talouskokonaisuudesta tarvittiin aikalisä yhden ryhmän osalta, hallitustunnustelija, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kommentoi maanantain neuvotteluja.

Rinne piti takkuilua normaalina neuvotteluun kuuluvana tilanteena.

– Ei tässä mitään kuprua ole. Verotyöryhmä tekee työtä, ei siellä varmasti ole kaikista asioista vielä yhteisymmärrystä, hän totesi.

Talouden yleiskuvasta sen sijaan kaikilla on Rinteen mukaan sama näkemys.

 

Hallitusneuvotteluihin osallistuneista puolueista myös vihreiden ja keskustan välillä on hiertänyt niin paljon, että vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä joutuivat neuvottelemaan viikonloppuna kahden kesken. Puolueilla kiistaa on ainakin metsien käytöstä.

 

Neuvottelut ovat junnanneet myös ilmiöpohjaisissa työryhmissä. Ne eivät ole pysyneet aikataulussa, vaan ryhmien työskentelyyn on jouduttu ottamaan lisäaikaa.

– Työryhmistä on tullut esille yli 20 yksittäistä kohtaa. Ne kaikki on ratkaistu, Rinne sanoi.

Rinne täsmensi vielä että ilmastotyöryhmästä ei ole tullut yhtään asiaa puheenjohtajien ratkaistavaksi.

 

Hallitusneuvottelujen kokonaisuus pyritään Rinteen mukaan saamaan valmiiksi tämän viikon perjantaina. Työryhmien näkemyksiä odotetaan puheenjohtajien käsittelyyn tiistai-iltana.

– Ministereistä ei ole vielä keskusteltu laisinkaan, Rinne sanoi.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Rinne puhuu täyttä asiaa,

Rinne puhuu täyttä asiaa, jota on itse kunkin hyvä punnita... :-) - Näin Espoossa ihan esimerkkinä on vaikea ymmärtää, alun "lisä Sepeleineen ja käyttäjiltä sadekatos pysäkeiltä poistettuna" oleva hanke , jonka pelkkä tämä Raide- Jokeri hyväksyttiin näistä heti alun jokseenkin hauskoista julkisuuten kerrotuista säästöistä huolimatta alkuperäisen hinnan jo kivutessa ennen vielä kohtuullisesti koko projektin aloittamisesta. Jostain syystä tämän työmaan kestoaika on viisi vuotta ! Muistin virkistämiseksi aikoinaan maassanne olleen silloisen vain 8000 työttönän voimin perustettiin parakit Lahden- Moottoritien varteen Kekkosen toimesta ja alettiin näin kohentamaan maanne infraa. Kereten silloin asioiden ollessa maassanne näin aina Mätsälään asti.

Valtion toteuttamat

Valtion toteuttamat omaisuuden myynnit ovat toistaiseksi olleet niin valtaisia "menestystarinoita", että kommarit saattavat jopa olla (harvinaista kyllä) oikeassa tällä kertaa. Liikennehankkeiden osalta tulisi pyrkiä vähitellen siihen, että koko eteläinen Suomi olisi yhtä työssäkäyntialuetta, eli riittävästi moottoriteitä ristiin rastiin raiteiden ohella. Autoilijoiden vuosittain maksamat 8 miljardia euroa voitaisiin suunnata tähän, niin velkaa ei tarvittaisi lisää. Sosiaalipuolella menoissa on paljon karsittavaa oli sitten kyse maahanmuutosta, asumistuesta tai muusta joutilaisuuden tukemisesta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat