Puheenaihe

AL: Sitran yliasiamiehestä äänestetään Kataisen ja Wileniuksen välillä: ”Aidosti auki” – ”Tulevaisuusprofessori parempi kuin menneisyyden komissaari”

EU-komissaari Jyrki Katainen.

Johanna Erjonsalo

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden rahasto Sitran yliasiamiehen valinnasta äänestetään ensi perjantaina. Sitran hallituksen ehdottama väistyvä EU–komissaari Jyrki Katainen ei ole itsestään selvä valinta, kirjoittaa Aamulehti.

– Demokratiaan kuuluu myös se, että joudutaan äänestämään. Loppusuoralla on kaksi vahvaa ehdokasta, sanoo hallintoneuvoston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.).

– Hallintoneuvosto ei ole sidottu hallituksen esitykseen. Itse en ole kunnolla edes tavannut kumpaakaan hakijoista, ja osa rekrytointiin liittyvästä aineistoistakin tuotiin vasta hallintoneuvoston kokoukseen, toteaa Mari Holopainen (vihr.).

Myös Markus Lohi (kesk.) on samoilla linjoilla Holopaisen kanssa siitä, että hallintoneuvostolla on valta sekä itse haastatella että valita sen jälkeen vapaasti.

– Valinta on aidosti auki. Haastattelu ratkaisee, sanoo Lohi.

Molemmilla kärkiehdokkailla, Kataisella ja professori Markku Wileniuksella, on hallintoneuvostossa kannatusta, kertoo AL.

Hallintoneuvoston varapuheenjohtaja Jani Mäkelä (ps.) liputtaa Wileniuksen puolesta.

– Jos kaikki kannattavat Wileniusta, sitten ei äänestetä, sanoo Mäkelä.

– Minun mielestäni parempi valinta on tulevaisuusprofessori kuin menneisyyden komissaari, Mäkelä jatkaa.

Aamulehden artikkeli on täällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Tässä on järkevän valinnan

Tässä on järkevän valinnan paikka tai sitten tehdään lehmänkauppoja lupaamalla ilman jääville jotakin tulevaisuudessa, Juhantalon termiä käyttäen tehdään koplaus.

Kataisen toilailuista Suomi

Kataisen toilailuista Suomi ja veronmaksajat maksavat vielä kymmeniä vuosia ja paljon.

Maane tulevaisuutta ainakin

Maane tulevaisuutta ainakin Yhteiskunnalliseen keskusteluun, - ja toki muutenkin ajava Sitra olisi enää lähinnä vitsi, valitessaan kesken Pääministerikauden maasta poistuneen ja näin kotiuttaen vain Vaalien alla täällä Kokoomuksen pussiin ääniä puhuvana "mahdollisista tulevista EU:n investoinneista" julkisuudessa esittämässä olleen Kataisen... :-)

Katainen sopisi lähinnä Uber

Katainen sopisi lähinnä Uber kuskiksi.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat