Nummelan Judo

Tommi Valtoselle judon Pohjoismaiden mestaruus

Tommi Valtonen otteli judon PM-kultaa sarjassa M-60 kg

Hannu Tenhunen

 

Judon Pohjoismaiset mestasruuskilpailut pidettiin 26.-27.5 Ruotsin Lindesbergissä. Nuorten ja aikuisten sarjoissa otteli yhteensä 382 judokaa ja kilpailijoita oli kaikista pohjoismaista.
 
Nummelan Judosta paikalla oli Tommi Valtonen, joka otteli sarjassa miehet alle 60kg. Varmaa tuloskuntoa osoittanut Tommi voitti kaikki ottelunsa ennen täyttä aikaa Ipponin eli 10-pisteen arvoisella suorituksella.
Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Ruotsin Christian Johansson, joka jäi Tommin pyyhkäisyn jälkeen jalkakuristusotteeseen ja voitto 10-0 ajassa 3:05 Tommille.
 
Seuraavassa ottelussa vastustajana oli Orimattilan Judoseuraa edustava Sami Perälä, jolle Tommi oli kahdessa edellisessä kilpailussa hävinnyt, joten odotettavissa oli tiukka taisto. Perälä saikin hyvä alun otteluun ja johti selkeästi 7-0 kunnes ajassa 3:06 Tommi onnistui upeasti käsivarsiheitossaan ja heitti Samin korealla kaarella selälleen tatamin pintaan. Näin voitto Tommille 10-0.
 
Varsinaisen kultamitalin kohtalon ratkaisi viimeinen ottelu Ruotsin Daniel Caroa vastaan. Tommi ei antanut kokeneen Ruotsalaisen yllättää itseään vaan ns. palomiehenpyörän jälkitilanteesta Tommi otti pitävän lukitusotteen vastustajan käsivarteen ja näin ajassa 2:02 joutui Caro antautumaan ja Tommille ensimmäinen judon Pohjoismaiden mestaruus.
 
Nummelan Judo

Aikaisempia kirjoituksia

Nummelan Judo

Vuonna 1978 perustettu Nummelan Judo ry on Vihdin vanhin budoseura.

Nummelan Judo on Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (SLU) alaisen Suomen Judoliiton jäsen. Seurassa harjoittelee aktiivisesti 180 eri-ikäistä judokaa.

Tarkoituksenamme on tarjota jokaiselle judosta kiinnostuneelle vihtiläiselle mahdollisuus harrastaa lajia joko monipuolisena kuntoliikuntana tai kilpaurheiluna.

Uusimmat mielipiteet