Nummelan Judo

Salikisakulttuuri elää vahvana Nummelan Judossa

Salikisoihin osallistui myös pari aikuista

Ari Tervo

Salikisoissa kiitettävän paljon osallistujia

Vuoden 2012 ensimmäisiin salikisoihin osallistui 41 innokasta judokaa. Kisatunnelma oli tiivis ja kaikki kisoihin osallistuneet juniorit ovat vähintään Junnu Cup tasoa. Tatamilla nähtiin myös muutama reipas muksujudoka Nummelan ja Karkkilan muksujudoryhmistä, sekä pari varttuneempaa kisaajaa.

Yleisöä oli jälleen kerran mukavasti paikalla. Vaikka juniorit saattavat kotona ohjeistaa huoltajiaan, ettet sitten kannusta ja missään nimessä ainakaan huuda mun nimeä, on läsnäolo erittäin tärkeä - joku oli katsomassa kun minä ottelin.

Nummelan Judon salikisakulttuuri voi hyvin

Lähes vuosikymmenen salikisatoiminnassa mukana olleena vuoden 2012 ensimmäiset kisat lämmittivät allekirjoittaneen mieltä. Harvoin kisan toimihenkilöllä on aikaa osallistua otteluihin, mahdollisuus kuvata tapahtumia videolle ja jopa pysähtyä hetkeksi ajattelemaan ja nauttimaan siitä kuinka hyvin kisajärjestelyt toimivat.

Kaiken tämän mahdollistaa se, että toimihenkilöitä on riittävästi. Salikisojen järjestämisvastuu on 2000-luvulla siirtynyt Jari HirveltäJari Jääskeläisen ja Ari Tervon kautta Esko Hyväriselle. Kun kokonaisvastuu välillä vaihtuu on vanhojen toimijoidenkin miellyttävää jatkaa kisaorganisaatiossa mukana.

Seuran nuoret kilpailijat ja tuomarit Oskari MäkinenJyri Rajaniemi ja Julius Sala ovat niin ikään sisäistäneet esimerkillisesti judossa vallitsevan yhteisen hyvän periaatteen. Pojat hoitivat täysin itsenäisesti toisen kisatatamin tuomarointivastuun. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia salikisoja.

Salikisojen tulokset löytyvät Nummelan Judon kotisivuilta osoitteesta www.nummelanjudo.fi kohdasta Kilpailut > Tulokset > 2012.

Videokooste löytyy Nummelan Judon YouTube kanavalta.

Nummelan Judo

Aikaisempia kirjoituksia

Nummelan Judo

Vuonna 1978 perustettu Nummelan Judo ry on Vihdin vanhin budoseura.

Nummelan Judo on Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (SLU) alaisen Suomen Judoliiton jäsen. Seurassa harjoittelee aktiivisesti 180 eri-ikäistä judokaa.

Tarkoituksenamme on tarjota jokaiselle judosta kiinnostuneelle vihtiläiselle mahdollisuus harrastaa lajia joko monipuolisena kuntoliikuntana tai kilpaurheiluna.

Uusimmat mielipiteet