Nummelan Judo

Nummelan Judolle menestystä nuorten SM kilpailuista

Jessika Hellgren A-tyttöjen palkintopallilla

A- ja B-nuorten SM kilpailut Mikkelissä 10–11.3 oli hienosti järjestetty tapahtuma, joka keräsi paljon judoväkeä sekä paikan päälle että suorien Internetlähetysten ääreen. Nummelan Judoa edustamaan lähti 5 nuorta kilpailijaa, sekä reilu kymmenpäinen kannatus- ja huoltojoukko. Saaliina kilpailuista tuli 1 pronssi, 2 hopeaa, sekä 1 kulta.

Ensimmäisenä urakkansa pääsi lauantaina aloittaman Julius Sala sarjassa BP-60 kiloa, jossa ottelijoita oli 18. Ensimmäinen ottelu oli kovatempoinen ja Julius lähti tatamille kovalla innolla, mutta vastustaja onnistui ottelun loppupuolella kääntämään Juliuksen yrityksen omakseen vastatekniikalla, joka päätti ottelun. Valitettavasti tällä kertaa ottelusaldo jäi yhteen, mutta jälleen on vuosi aikaa hankkia uutta osaamista.

Alle 15-vuotiaiden B-poikien -50 kiloisten sarjassa Nummelan Judosta ottelivat Jyri Rajaniemi ja Oskari Mäkinen. Poikien alkuvuoden hyvien sijoitusten ansiosta heidät sijoitettiin eri puolille sarjaa. Oskari voitti hienolla lonkkaheitolla ensimmäisen ottelunsa lähes rutiininomaisesti. Heti toisessa ottelussa Oskarille tuli vastaan sarjan ykkössijoitettu Henri Määttä, jota vastaan Osku lähtikin ottamaan ennakkoluulottomasti. Kaikki ottelun yritykset tuli Oskarin nimiin, mutta kahdesta Oskarin saamasta varoituksesta vastustaja sai pisteen, joka oikeutti niukkaan voittoon. Tällä kertaa.

Pronssiottelussa Oskarilla oli niin ikään tuttu vastustaja aikaisemmista otteluista. Jälleen omalla energisellä ottelutyylillään Oskarin onnistui dominoida ottelua, vastustajalla ei juuri ollut omia yrityksiä. Vajaa minuutti ennen ottelun päättymistä vastustaja pääsi kuitenkin rankaisemaan Oskaria hieman kesken jääneestä yrityksestä vastatekniikalla. Hyvästä loppukiristä huolimatta Oskarin ei onnistunut kuroa piste-eroa kiinni. Viides sija ja loistavat ottelut olivat kuitenkin hyviä saavutuksia vasta C-nuori-ikäiselle Oskarille.

Jyrin kaksi ensimmäistä ottelua olivat vahvoja ja voitot tulivatkin selvästi Jyrille. Jyrin otteluista paistoi alkuvuoden kovan harjoittelun aikaansaama kehitys, sekä kova taistelutahto. Kahdella voitolla Jyri eteni finaaliin, jossa vastassa oli niin ikään Henri Määttä. Vastustaja oli erittäin vahva, mutta Jyri jaksoi tehdä omia yrityksiä ja pelata omaa peliä. Jyri jäi kerran ottelun aikana sidontaan, mutta onnistui rikkomaan tilanteen. Lopulta ottelu ratkesi Määtän hyväksi tilanteessa, jossa Määtän onnistui kellauttaa Jyri selälleen polviasennosta. Jyrille kuitenkin hienosti taisteltu SM hopea.

Nummelan Judon tyttöjen osaamista SM kisaviikonloppuna edustivat Anniina Jokinen AT -52 kg sarjassa, sekä Jessika Hellgren alle 63 kiloisten sarjassa. Jessika teki tuplatyön osallistumalla sekä B- että A-nuorten sarjaan ja taistelikin hienosti mitalin molemmista sarjoista. B-nuorissa vahvasti otellut Jessika voitti molemmat vastustajansa ennen täyttä aikaa ipponilla ja olo oli itsevarma jatkaa ottelu-urakkaa vielä sunnuntaina. Ikäluokkaa ylemmässä sarjassa viidestä ottelusta Jessika kuittasi itselleen 3 voittoa ja rutkasti itseluottamusta ja kokemusta, sekä uusia ideoita kevään harjoituksiin.

Anniina Jokisella oli sunnuntaina tiedossa iso urakka, sillä raskaita 4 minuutin otteluita oli tiedossa viisi. Viime vuonna Anniina voitti sekä A- että B-nuorten suomen mestaruudet alle 48 kiloisten painoluokassa, nyt lähdettiin hakemaan SM menestystä siis pykälää suuremmasta painoluokasta. Anniinan viimeaikainen tekniikkaharjoittelu ei ole mennyt hukkaan, sillä varmasti kilpailujen hienoimpiin kuului Anniinan tekemä uchimata-niminen jalkaheitto. Anniina voitti viidestä neljä ottelua ipponilla ennen täyttä aikaa ja hävisi kovalle Nonett Halmeelle vain 5 pisteen arvoisella yokolla. Suoritus, joka lupaa hyvää kilpailuvuotta Anniinalle ja menestystä uudessakin painoluokassa.

 

Näistä viidestä ottelijasta Jyri, Oskari ja Jessika ottelevat seuraavaksi kansainvälisillä tatameilla 17.3 Vörussa, Eestissä.

Nummelan Judo

Aikaisempia kirjoituksia

Nummelan Judo

Vuonna 1978 perustettu Nummelan Judo ry on Vihdin vanhin budoseura.

Nummelan Judo on Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (SLU) alaisen Suomen Judoliiton jäsen. Seurassa harjoittelee aktiivisesti 180 eri-ikäistä judokaa.

Tarkoituksenamme on tarjota jokaiselle judosta kiinnostuneelle vihtiläiselle mahdollisuus harrastaa lajia joko monipuolisena kuntoliikuntana tai kilpaurheiluna.

Uusimmat mielipiteet