PÄÄKIRJOITUS: Nyt kannattaa

Vesa Valtonen

Harrastuksia on Vihdissä ja lähiseudulla tarjolla yllin kyllin – ilmaisia, edullisia, kohtuuhintaisia ja hintavia.

Moni pohtii harrastuksia ja tekemistä juuri nyt, sillä perinteinen koululaisten talvilomaviikko on näillä leveysasteilla viikko kahdeksan.

Läheskään kaikki eivät matkaa etelän lämpöön tai pohjoisen vitivalkoisille lumille talviaikaista lomaansa viettämään.

Siihen on monta syytä, muun muassa perheenjäsenten lomien sovittaminen työyhteisöjen muiden jäsenten lomiin – mutta erityisesti lomailuun käytettävissä olevan rahan määrä.

Hiihtoloma on lisäksi monelle talvikauden keskelle todella kaivattu lepoloma, jolloin ei todellakaan tarvitse tehdä yhtään mitään.

Jos nyt kuitenkin jotain haluaa kotinurkissa harrastaa niin tarjontaa on; Vihdissä useat järjestöt, kunta ja seurakunta ovat jälleen rakentaneet kasiviikolle monenlaisia harrastusten ja elämysten mahdollisuuksia.

Vihdissä saattaa tänä vuonna koululaisten talvilomaviikolla olla lunta vain Vihti Ski Centerin alueella ja luistelumahdollisuus vain hallissa.

Lumen ja jään puutteeseen ei harrastaminen kuitenkaan Vihdissä tyssää. Tänä talvena on ollut poikkeuksellisen hyvät pyöräily- ja kävelykelit.

Vihdissä on kymmeniä urheiluseuroja, joista monissa on mahdollisuus päästä ilmaiseksi kokeilemaan lajeja.

Muutenkin Vihdin järjestökirjo on niin mahtava, että vain harvojen harrasteiden takia pitää matkustaa kunnan rajojen ulkopuolelle.

Pian alkavalla talvilomaviikolla on varmasti aikaa muutama tunti ottaa kiinni härkää sarvista: perheissä pitää uskaltaa pysähtyä keskustelemaan lasten vapaa-ajasta ja elämästä normaalia laajemmin ja syvällisemmin.

Vihtiläinen lasten ja nuorten huumeongelma tarvitsee nimittäin vastuun kantamista kaikilla tahoilla. Ongelmien vähättelyyn ei voi olla kenelläkään varaa.

Huumeongelmassa ei ole olemassa huonoja perheitä, parempia perheitä ja hyviä perheitä. Huumeongelma saattaa räjähtää syliin milloin vain ja missä vain.

Keskustelu on huolenpitoa. Se puolestaan on hienoa ja arvokasta lomaohjelmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu