PÄÄKIRJOITUS: Monia unelmien täyttymyksiä

Vesa Valtonen

Vihtiläisille on nyt tarjolla historian parhaat liikuntatilat – niin kunnallisesti kuin yksityiseltä pohjalta toteutettuina.

Viimeisen vuoden aikana valmistuneita tiloja ovat kirkonkylässä yhteiskoulun suuri liikuntahalli ja Nummelassa Nummelanharjun koulun ja lukion liikuntasali sekä viimeisimpänä Vihdin Jäähalli Oy:n palloiluhalli, jossa on suorituspaikkoja myös yleisurheilijoille.

Uraa uurtavaa työtä Vihdissä liikuntatilojen kehittämiseksi yksityiseltä pohjalta teki jo vuosikymmeniä sitten Pentti Lagus rakentamalla Enäjärven rantamille Liikuntasammon ja valtatie 25:n tuntumaan suurten liikuntahallin.

Toki aikaisemminkin Vihdissä on monikäyttöisiä tiloja rakennettu myös liikunnallisiin tarkoituksiin.

Loistavia esimerkkejä ovat työväentalot ja seurojentalot, joiden saleissa on harrastettu tilarajoitteista huolimatta monipuolisesti liikuntaakin.

Laskettelukeskus ja golfkentät ovat merkittävästi kasvattaneet vihtiläisten harrastusmahdollisuuksia – ja houkutelleet Vihtiin suuret määrä liikunnan ja urheilun harrastajia.

Talkoitakaan ei saisi unohtaa. Niiden avulla on Vihtiin rakennettu paljon liikuntaakin sopivia tiloja, jäädytetty kenttiä luistelijoille ja tehty voimia säästämättä uutterasti vuodesta ja jopa vuosikymmenestä toiseen latuja.

Suurin ponnistuksin Vihtiin rakennettiin taannoin myös hyppyrimäkiä. Niistä Jokikunnan mäki on jäljellä historiallisena maamerkkinä.

Yksi tällainen yhteisö on Nummelan Tarmo, jossa on uurastettu vuosikymmenet Nummelanharjun latuverkon parissa – ja rakennettu monikäyttöinen Tarmonmaja.

Nyt on kuitenkin meneillään vuodenaikaan nähden lähes poikkeuksellisen lämmin jakso. Lumesta ei ole tietoakaan muualla kuin laskettelukeskuksessa. Luistelijat puolestaan voivat harrastaa vain jäähalliyhtiön tiloissa.

Pilkkimään ei näillä näkymin pääse pitkään aikaan – eikä hiihtämään tasamaalle vaikkapa järvenjäälle.

Muutamat talvikalastajat ovat kuitenkin saaneet merkittävästi pidennettyä veneilykautta – tai aloittamaan sen poikkeuksellisen aikaisin!

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.