PÄÄKIRJOITUS: Moottoripaja antaa vauhtia

Vesa Valtonen

Nummelassa on käynnistynyt nuorille suunniteltu moottoripaja.

Tätä Vihdin Urheiluautoilijoiden ja kunnan nuorisopalveluiden rakentamaa nuorten moottoripajaa vetää nuorisokeskuksessa Mika Ahonen, lukuisille ikäluokille tuttu nuorisotyön ammattilainen.

Tarjolla on kiinnostavaa harrastamista, ja luvassa on suuria elämyksiä; pajalla nuoret pääsevät tutustumaan moottoriurheiluun, rakenteluun, ajoneuvojen korjaukseen ja yhdessä tekemisen meininkiin.

Ajoneuvo voi olla mopo, mopoauto, kevari, kartingauto, RC-laite, polkupyörä eli melkein mikä vain.

Ilmaisen moottoripajan toimintaan osallistuvat pääsevät myös erilaisille hyvinkin mielenkiintoisille tutustumisretkille.

Pitkään on hoettu, että lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus – heidän hyväkseen olisi pystyttävä tekemään koko ajan aikaisempaa enemmän.

Kunnanvaltuuston hyväksymässä Vihdin kunnan ensi vuoden talousarviossa on paljon tavoitteita, tekoja, mittareita ja toiminnasta vastuullisten nimiä.

Lapsista ja nuorista näillä peräti kuudella budjettikirjan lähitulevaisuuden imagosivulla puhutaan hyvin vähän.

Avoimuus ja osallisuus-osassa toki kerrotaan onnistumisen tavoitteeksi, että neuvolan, perheneuvolan, varhaiskasvatuksen, opetuspalveluiden, oppilashuollon ja lastensuojelun yhteistyö on saumatonta yli organisaatiorajojen.

Toki lapset ja nuoret mainitaan muutamissa muissakin tavoitteissa, mutta muuten tulevaisuuden toivot ja maksajat puuttuvat näiltä sivuilta, joiden avulla Vihdin kunta pyrkii rakentamaan houkuttelevaa imagoaan.

Jospa sitten seuraavalla budjettikierroksella vihtiläiset lapset ja nuoret pääsisivät nykyistä näyttävämmin esille suunnitelmissa.

Onneksi kirjattuna tavoitteena on sentään saumaton yhteistyö – ainakin lapsiperheiden, lasten ja nuorten ongelmien ratkaisemisessa.

Lasten ja nuorten hyvä tulevaisuus ei ole sellainen itsestäänselvyys, että se voidaan jättää tavoitteena mainitsematta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.