PÄÄKIRJOITUS: Vihtiläiset äänestivät laimeasti vihtiläisiä

Toimitukselta

Vihtiläiset 12 kansanedustajaehdokasta saivat yhteensä alustavien tulosten mukaan 9 934 ääntä, melkoisen osan Vihdin ulkopuolelta.

Ääniä vihtiläiset antoivat 15 688, ja äänioikeutettuja vihtiläisiä oli 22 245. Näiden lukujen perusteella voidaan tehdä paljon johtopäätöksiä. Tärkein niistä on vihtiläisten äänien merkittävä valuminen muille kuin vihtiläisille ehdokkaille.

Vihdissä on nyt eniten perussuomalaisille äänensä antaneita, kaikkiaan viidesosa äänestäneistä. Demareiden osuus vihtiläisten äänistä oli 18 prosenttia, kokoomuksen 17,9 prosenttia, keskustan 14,2 prosenttia ja vihreiden 10,1 prosenttia.

Vihti on nyt ilman kansanedustajaa, sillä keskustan murskatappio pudotti Eerikki Viljasen eduskunnasta. Hänen äänimääränsä nousi kuitenkin reippaasti neljän vuoden takaisiin vaaleihin verrattuna. Äänisaalis oli 3 759, jossa on kasvua 857 ääntä. Tuloksena on keskustan Uudenmaan piirin ensimmäinen varasija.

Toiseksi parhaiten vihtiläisehdokkaista pärjäsi perussuomalaisten Veli-Matti Laitinen, joka sai 2006 ääntä. Se on alustavien tulosten mukaan peräti 761 enemmän kuin neljä vuotta sitten.

Kokoomuksen Tapio Karjalaisen äänimäärä oli 1 645 ja neljäs yli tuhannen äänen saaliiseen yltänyt oli demareiden Erkki Aronen 1 069 äänellään.

VESA VALTONEN

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten päätoimittaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu