PÄÄKIRJOITUS: Liikenteen säännöt eivät ole kiusantekoa

Toimitukselta

Huoli poliisin liikennevalvonnan voimavaroista pitää Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteen mukaan osin paikkaansa. Poliisi panostaa liikennevalvontaa kuitenkin aina sinne, missä sitä liikenneturvallisuuden kannalta on parasta kohdentaa.

Jos onnettomuuksia tai vaaratilanteita tapahtuu usein tietyssä risteyksessä tai tieosuudella, lisätään valvontaa. Vihdin vakavimpia vaaranpaikkoja on Nummelassa lähimpänä pistettä oleva Meritien ylittävä suojatie.

Rautatien suunnasta tuleva suojatien eteen pysähtyvä autoilija antaa usein tietä jalankulkijalle, mutta viereistä kaistaa pitkin suhauttaa pysähtymättä ohi usein täysin muista välinpitämätön autoilija.

Suojatien eteen pysähtyneen ajoneuvon ohittaminen pysähtymättä on ehdottomasti kielletty. Teko on kaiken lisäksi törkeä, mikäli jalankulkija on vaarassa jäädä alle.

Autoilija syyllistyy törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen mikäli jalankulkija joutuu suojatiellä väistämään autoa tai on vaarassa jäädä alle.

Tätä vilkasta liikenteen solmukohtaan ovat poliisipartiot olleet valvomassa usein. Yksikään valvontakerta ei tiettävästi ole ollut turha.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksessa on viime vuosina panostettu viestinnän kehittämiseen. Kehittyvästä viestinnästä ja valvonnasta huolimatta sääntöjenvastaista liikennekäyttäytymistä esiintyy edelleen laajalti.

Erittäin huonoa esimerkkiä näyttävät Vihdissäkin ne lukemattomat vanhemmat, jotka puhua pälpättävät puhelimeen ilman handsfree-laitteistoa vaikkapa viedessään jälkikasvua kouluun.

Poliisilaitoksen tiedotteen mukaan päihteiden vaikutuksen alaisena ajetaan valitettavasti lähes joka paikassa. Turvavyö jää kiinnittämättä, ja kännykkään puhutaan ajettaessa aikaan ja paikkaan katsomatta.

Poliisi valvoo liikennettä onneksi myös tunnuksettomalla valvontakalustolla. Näin on mahdollisuus päästä päästään puuttumaan myös niiden tienkäyttäjien toimintaan, jotka vaarantavat muiden turvallisuutta kaikkein räikeimmin.

Liikennesäännöt on luotu turvallisuuden kehittämiseksi. Ei kansalaisten kiusaamiseksi.

VESA VALTONEN

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten päätoimittaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.