Pääkirjoitus: Innoitusta ja kiperiä kysymyksiä

Pääkallopaikalta silmäätekeviä vieraita.

Näin kuvaili Keskustan Vihdin kuntayhdistyksen puheenjohtaja Mikko Lasanen viikko sitten Vihdissä vieraillutta kaksikkoa.

Kuntavaalit järjestetään ensi keväänä. Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunin ja puolustusministeri Antti Kaikkosen Nummelan visiitin tarkoituksena olikin innostaa kuntavaaleihin.

Kulmuni ja Kaikkonen eivät ole ainoita Vihdissä vierailleita valtakunnan päättäjiä. Täällä on vuosien varrella käynyt niin esimerkiksi Sauli Niinistö, Jussi Halla-aho kuin Antti Rinnekin, ja toivottavasti vierailut jatkuvat, etenkin vaalien nyt lähestyessä.

Vihdille ja vihtiläisille valtakunnan tason päättäjien vierailuista on vain hyötyä. Kunta ei välttämättä yhden lyhyen pyrähdyksen aikana ehdi tehdä ikimuistoista vaikutusta – etenkin kun päättäjät kiertävät usein pitäjiä urakalla ja heillä on siis peräjälkeen monia vastaavia tilaisuuksia vastaavanlaisissa kunnissa. Vihtiläisten on kuitenkin tällaisissa tilaisuuksissa mahdollista tuoda valtakunnan päättäjien tietoon ajatuksia, jotka ovat kunnassa merkityksellisiä.

Viime viikkoisessa tilaisuudessa tällaisia asioita nostettiinkin kiitettävästi esiin. Kysymyksiä ja kommentteja tuli esimerkiksi Tunnin junasta, ruuhkamaksuista ja kuntien talousvaikeuksista – kaikki Vihdille tärkeitä asioita.

Ja ehkä kuntakin samalla jää mieleen.

Kulmuni ja Kaikkonen toki tietävät Vihdin entuudestaan. Kaikkonen on ollut mukana esimerkiksi Wuosisatamarkkinoilla keskustan teltalla. Kulmunilla puolestaan on nyt Illilän tilalla pieni viljelypalsta, jolla hän ei tosin ole kuulemma ehtinyt kovinkaan paljon käymään. Viime viikollakin Kulmuni tuli Nummelaan Loviisan, Tikkurilan ja Veikkolan kautta. Se päivä päättyi Nummelaan, mutta kiertue jatkui.

Puolueille on hyväksi saada tähtiä kentälle näyttäytymään ja kertomaan puolueen tavoitteista. Sillä tavalla voi saada uusia äänestäjiä ja ehdokkaita, nyt siis kuntavaaleihin.

Vierailut voivat toki innostaa myös vastakkaisen näkemyksen ihmisiä aktiivisemmiksi. Mutta mikäs sen parempi kuin että kuntatason päättäminen kiinnostaisi mahdollisimman laajasti!

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten toimittaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 2. Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 3. Ajoneuvotekniikkaa esitellään elokuussa Nummelan lentokentällä kerran viikossa – autonostalgia herkistää tiistaisin
 4. Vihdissä ja Karkkilassa ei ole viime aikoina löytynyt uusia koronaan altistuneita
 5. Legendaarisen kahvila-ravintolan uusi yrittäjä on vihtiläinen Taina Peltola – Hiidenpirtti avautui sopivasti kesäksi
 6. Pääkirjoitus: Väkivaltaa ja kaahailua
 7. "Aforismit sulavat musiikkiin" – Pilvi Huhta ja Minka Heino esiintyvät yhdessä Wuosisadan Livessä, joka on nyt siirretty syyskuulle
 8. Liikenteen tehovalvonnassa jäi kiinni lukuisia rattijuoppoja, sekakäyttäjiä ja huumaantuneita
 9. "Ikä ei ole este unelmien toteutukselle" – suomenhevosen selässä Hangosta kohti pohjoista
 10. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 11. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 12. Kasvomaskituotanto on menestys  – vihtiläiseltä Globe Hopelta on tilattu kymmeniä tuhansia maskeja
 13. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 14. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 15. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.