Tuumittua: Seikkailija sisälläni

Maijaliisa Valkonen

Miksi nuoret haluavat mukaan tosi-tv-ohjelmiin? Saadakseen myöhemmin töitä juontajana tai peräti oman tv-ohjelman? Ehkä, kuka tietää.

Tempparit, Hottikset, BB ja kaltaisensa jäävät meidän kotisohvallamme seuraamatta.

On kuitenkin kaksi tosi-tv-ohjelmaa, joihin voisin harkita osallistuvani.

Toinen on Koko Suomi leipoo. Olen jäänyt koukkuun etenkin ohjelman brittiversioon, jossa harrastajaleipurit loihtivat viikko toisensa jälkeen tuosta vain mitä upeampia luomuksia, joissa vain mielikuvitus on rajana. Ohjelmassa ei juonita toisten selän takana eikä yritetä torpedoida naapurileipurin suorituksia. Vai onko joku joskus irrottanut kilpakumppanin pakastimen johdon seinästä tai hajottanut uunin?

Jos osaisin leipoa muutakin kuin erilaisia pullia ja juustokakkuja, voisin nähdä itseni kisateltassa.

Valitettavasti omistan paitsi hyvin matalan kynnyksen kilpailemiseen myös erittäin huonot kilpailuhermot. Leipuriteltassa taikina menisi jännityksen vuoksi heti ensimmäisellä kerralla ihan pieleen, tuomarit haukkuisivat luomukseni, putoaisin kilpailusta ja masentuisin. Olen ehdottomasti Kyllä se kotona osaa -leipuri. Jatkan siis tulevaisuudessakin tuntemattomana mutta innokkaana kotileipurina.

Voisin kuvitella olevani mukana myös Amazing Racessa -jos olisin amerikkalainen. Siinä saa matkustaa ympäri maailmaa, ratkoa tehtäviä, hypätä laskuvarjolla, laskea yhdestä maailman pisimmästä vesiliukumäestä ja yrittää tavoitella samalla miljoonan dollarin rahapalkintoa. Kaikki voisi mennä loistavasti, kunhan en joutuisi kohtaamaan yhtä ainutta matelijaa.

Seikkailija sisälläni pääsee kuitenkin pian irti toteuttamaan itseään, kun ensi viikon perjantaina starttaan joukkuekavereideni kanssa Vihti Race -kisassa.

Kahdeksannen kerran järjestettävä Vihti Race on kuin esikuvansa Amazing Race pikakelauksella. Tosin siinä ei rahapalkintoa tavoitella, ei lennetä mantereelta toiselle, ei kärsitä jetlagista eikä ajella jeepin kyydissä safarilla, mutta saadaan sitäkin enemmän elämyksiä.

Kun vuorokauden ajan polkee ympäri Vihtiä, tutkii kaikki kannonkolot, todennäköisesti kastuu läpimäräksi ja yön pimeinä tunteina miettii, mitä tuli taas tehtyä, tuntee vahvasti elävänsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 2. Poliisin pysäyttämä ’’varas’’ olikin Hiidenrannan kauppias – Antti Raiski lupaa tarjota ilmoittajalle pullakahvit
 3. Hiiden Opisto on täydessä valmiudessa
 4. Kirkonkylän urheilukenttä kunnostetaan: ”Saadaan kenttä, jolla kelpaa liikkua, peuhata ja pelata”
 5. Niuhalanraittia asfaltoidaan, autoja ei parkkiin raitin varteen
 6. "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin" – Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin – "Naama roikkui"
 7. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 8. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 9. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"
 10. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"
 11. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 12. Vihdin Viestin juniorit onnistuivat piirinmestaruuskisoissa
 13. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 14. THL:n koronasovelluksen koekäyttö älypuhelimissa alkaa – näin se toimii
 15. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.