Lukijalta: Suljetaan päiväkoti ja aloitetaan taksiralli

Säästetään 10 000 euroa, mutta maksetaan 60 000 euroa. Tämä tuntui olevan logiikka, kun kuulimme kunnan viranhaltijoita Vanjärven päiväkodin lakkauttamista koskevassa tilaisuudessa tiistaina 22.9.

Kiinteistöstä saatavat säästöt ovat kunnan laskelmien mukaan 10 000 - 20 000 euroa, kun taasen Vanjärven päiväkodista katoavan esikoulun myötä kuljetuskustannukset uhkaavat samoissa laskelmissa nousta jopa 60 000 eurolla. Toisin sanoen kunta on maksamassa 40 000 - 50 000 euroa vuodessa siitä, että saavat kuljettaa esikoululaisia Vanjärveltä Vihdin kirkonkylälle.

Samalla on huomioitava, että useille perheille tämä tarkoittaa myös 40 - 50 kilometrin päivittäistä autorallia (viikossa 200 - 250 km, vuodessa reilusti yli 10 000 km). Nämä autoilun kustannukset ovat useimmilla suoraan pois kulutuksesta. Onko tämä luontoystävällinen ja kylien vetovoimaisuutta kehittävä Vihti...?

Tilaisuudessa kuultiin useita kysymyksiä, joihin Vanjärven kuulemistilaisuudessa ei saatu kunnanjohtajalta eikä varhaiskasvatuspäälliköltä selkokielistä vastausta useista yrityksistä huolimatta.

Kuinka on mahdollista, että ainoastaan Vanjärven päiväkodin lapset kirkonkylän päiväkotiryhmiin sijoittamalla voidaan saada henkilöstösäästöjä (jotka on tarkoitus tehdä määräaikaisia virkoja päättämällä ja vähentämällä sijaisuuksia, ei Vanjärven vakituisia hoitajia irtisanomalla)? Miten ihmeessä samoja säästöjä ei pystytä toteuttamaan esimerkiksi jakamalla yksi kirkonkylän ryhmistä muihin ryhmiin? Ovatko Vanjärvellä asuvat päiväkotilapset niin ainutlaatuisia, että vain heidät on mahdollista sijoittaa nykyisiin ryhmiin?

Haluammeko todella, että käytämme yhteisiä verovarojamme lapsien kuljettamiseen lapsien kasvattamisen sijaan?

Antti Peisa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu