Pääkirjoitus: Paikallisuutta poikkeusoloissa

Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Vihdin naapurissa Nurmijärvellä on korona-ajan vaikeuksia yritetty monin keinoin kääntää parhaaseen mahdolliseen suuntaan.

Loistava esimerkki on se, että jo sata nurmijärveläistä yritystä on ottanut Nurmijärveltä-tunnuksen käyttöön.

Nurmijärven kunnan elinkeinojohtaja Teemu Siltanen ja viestintäpäällikkö Marko Järvenpää ovat syystäkin tyytyväisiä.

Koronapandemian aikana useat kuluttajat haluavat tukea paikallisia toimijoita. Nurmijärvellä tätä lähdettiin toteuttamaan julkistamalla jo elokuun lopulla paikallisille yrityksille tarkoitettu Nurmijärveltä-tunnus.

Nurmijärvi-tunnuksen halunneiden yritysten kirjo on laaja. Se ulottuu jo palveluyrityksistä ja vähittäiskaupasta tuotannollisiin yrityksiin ja rakennusalalle.

Yhteisen hyvän kokoamiseksi yritykset voivat Nurmijärvellä käyttää tunnusta omassa viestinnässään varsin vapaasti esimerkiksi kotisivuilla tai tuotepakkauksissaan.

Käyttökohteita ovatkin tähän mennessä olleet sosiaalisen median kanavat ja erilaiset markkinointimateriaalit.

Kunnan tarjoaman Nurmijärveltä-tunnuksen saavat halutessaan käyttöönsä kaikki yritykset, joilla on toimipaikka Nurmijärvellä tai joiden toiminta muuten keskittyy kuntaan.

Asiakkaalle tunnus puolestaan kertoo, että ostopäätöksellään hän tukee paikallista yritystä ja kunnan elinvoimaisuutta. Aluillaan on nyt Joulu Nurmijärveltä -tempaus.

Yhteinen markkinointikampanja kerää yhteen paikallisten yritysten tarjouksia ja kannustaa nurmijärveläisiä hankkimaan joululahjansa juuri paikallisilta toimijoilta.

Hyvien yleishyödyllisten ideoiden matkimisessa ei ole mitään hävettävää; jokainen kuntahan pyrkii toimimaan asukkaidensa ja alueensa yritysten hyväksi – myös uusien houkuttelemiseksi.

Takavuosien Osta Vihdistä-kampanjat ja Vihti tutuksi-kampanja eivät syntyneet huvin vuoksi.

Vihdissä on tämän vuoden jouluna ilmeisesti ennätysmäärä väkeä kun matkustaminen entiseen malliin ei tänä vuonna onnistu.

Siis vaikeuksien kautta voittoon. Osta Vihdistä.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten päätoimittaja

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut