Pääkirjoitus: Nyt on pakko uskoa ohjeita

Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Huolettomuus koronaviruksen suhteen kostautui. Hygieniaohjeita, suosituksia, vahvoja suosituksia ja terveen järjen käyttämistä eivät kaikki ole kunnioittaneet.

Niinpä Vihdissäkin on siirrytty rajoitusten aikaan. Uudet linjaukset koskevat muun muassa aikuisten harrastustoiminnan rajoittamista, tilaisuuksien järjestämistä ja kasvomaskien käyttöä.

Pääkaupunkiseudulla koronavirusepidemia on paikoitellen rajussa leviämisvaiheessa. Vihti ja muut Uudenmaan kunnat ovat edelleen kiihtymisvaiheessa.

Uudenmaan alueella liikuntaan pelkästään työmatkaliikenteen takia ristiin rastiin. Tämän vuoksi epidemian leviämisen vakavaan uhkaan reagoitiin Vihdin kunnassa jo loppuviikosta.

Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola herättää vihtiläisiä tilanteen vakavuuteen. Nyt jokaisen pitää noudattaa erityistä varovaisuutta ja ehdottomasti noudattaa annettuja ohjeita.

Oman ja muiden turvallisuuden takia nyt pitää karsia arkirutiineista kaikki lähikontaktit, jotka eivät ole aivan välttämättömiä.

Aluehallintoviraston päätöksellä yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen sisätiloissa on kielletty 13.12. saakka.

Voimassa on lisäksi vahva suositus siitä, ettei yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia toistaiseksi järjestetä. Tämä kannattaisi nyt jokaisen omaksua kielloksi.

Koronavuoden loppuosan juhlakaudesta tulee automaattisesti mieliinpainuva, sillä kyseinen vahva suositus koskee myös syksyn ylioppilasjuhlia, perhe- ja sukutilaisuuksia ja joulun ajan juhlia.

Huolettoman ja muiden terveydestä piittaamattoman liikkumisen ilman kasvomaskia yleisissä tiloissa on loputtava.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS suosittelee kasvomaskin käyttämistä kaikille yli 15-vuotiaille muun muassa julkisessa liikenteessä, kaupoissa, oppilaitoksissa ja työpaikoilla.

Lisäksi kasvomaskin käyttöä suositellaan yläkoulujen henkilökunnalle ja oppilaille. Päiväkotien ja alakoulujen henkilökunnalle suositellaan maskia.

Kaiken lisäksi maskia pitää osata käsitellä ja käyttää oikein. Vähättelyn aika on ohi.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten päätoimittaja

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut