Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuumittua Olet mitä syöt ja maailman herkullisimmat ruoat

Selailen telkkarikanavia. Tajuntaan räjähtää "Olet mitä syöt".

Samalla katson mutusteltavaani, mietin kaloreita, lisäaineita, mutustelun tosiasiallista tarvetta kehon polttoainetalouden kannalta, mutta myös pikkusuolaisen tuottamaa viipyilevää ja maireaa mielihyvää.

Ohjelmassa pöydälle lajitellut viikon mättöannokset eivät enää kiinnosta.

Vaihdan kanavaa. "Maailman herkullisimmat ruoat" houkuttelee.

Rasva tirisee kun jalopähkinäpuiden heimoon kuuluvalla hikkoripuulla savustetaan lihaa.

Savustaja ahertaa hiki päässä, kääntelee muutaman kilon lönttejä, joita on ensin vuorokausi marinoitu salaisessa seoksessa.

Lopulta lihamötkö nostetaan jämerälle leikkuupöydälle.

Kokkihattuinen mestari leikkaa lumenvalkoisissa asusteissaan siivuja vietäväksi ravintolasaliin, jossa hyvästä ruoasta ja hyvistä juomista ilmiselvästi pitkään nauttineet kansalaiset pääsevät sipistelemään jättimäisten lautastensa kanssa.

Kamera kiertää. Mätystelijöitä näyttää olevan ravintolasalissa geeniperimältään eri puolilta maailmaa. Totta kai, ohjelman suosio kautta maailman on taattu. Katselen herkkuja.

Kanavaselailussa pysähdyn sitten ohjelmaan, jossa tuskailevat maailman lihavimmat ihmiset.

Laihduttamista ryhdytään yrittämään aaltoliikkeisesti. Välillä tohtori moittii, välillä syödään pikaruokaa rinnukset rasvaläikkiä täynnä.

Lopulta on ponnisteltu niin, että tie laihdutusleikkaukseen moninaisten vaiheiden jälkeen avautuu. Hmh.

Mietin hetken jojolaihdutuksia, joihin olen vuosikymmenten aikana antautunut; välillä vedonlyöntipohjalta, välillä omaksi iloksi ja riemuksi, välillä vyönreikien vähäisyyden kannustamana.

Monta kertaa pelastuksen ovat tuoneet stretch-farkut ja samaa kevyttä ja venyvää polymeerikuitua sisältävä vyö. Helppo elää, ei kiristä.

Hämmästyttävästi samaan aikaan telkkarissa on tarjolla aika monta ruokaohjelmaa ja syömisen aiheuttamien karikoiden välttämiseen opastavaa ohjelmaa.

Amerikkalaiset lihovat. Englantilaiset lihovat. Katson peiliin – myös suomalaiset lihovat!

Mieleen tulee erään vihtiläisen takavuosilta tuttu hokema: "Pyylevät ovat iloisempia kuin kuivat, takakireät ja ryppyiset."

Taasko alkaa se jojolaihduttaminen?

Edellä kuvattu telkkariohjelmien selailu ajoittui koronan suomalaisen starttiaikaan. Ilta jäi mieltä näivertämään.

Nyt vaaka näyttää 16 voipaketin verran vähemmän kuin silloin. Telkkarin katselu on siis terveellistä.