Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Pääkirjoitus Väkivaltaa ja kaahailua

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen puolivuotistilastot ovat vihtiläisittäin synkät.

Kaikkien rikosten määrä nousi kuuden kuukauden aikana viime vuoteen verrattuna yli 15 prosentilla 2 800 tapaukseen.

Rikoslakirikosten määrä nousi peräti vajaalla viidenneksellä kun mukana eivät ole liikennerikokset.

Paljastuneita omaisuusrikoksia oli alkuvuonna vajaa viidennes enemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla.

Asuntoihin, vapaa-ajan asuntoihin, liikkeisiin ja moottoriajoneuvoihin tunkeutumalla varkauksia tehtiin 44 prosenttia enemmän.

Väkivaltarikosten määrä nousi 43 prosentilla, huumausainerikosten määrä 19 prosentilla ja liikennerikosten määrä 10 prosentilla.

Vilkasliikenteisten valtateiden halkomassa Vihdissä paljastui törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia kuitenkin lähes 70 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Liikennekuri näyttää Vihdin alueella viime vuoteen verrattuna rajusti repsahtaneen, sillä automaattivalvonnan suoritteita tuli alkuvuonna lähes 3 300.

Se on peräti runsaat 40 prosenttia enemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Liikenteen ongelmista on paljon virkavallan valvonnan ulottumattomissa.

Monilta vaaratilanteilta vältyttäisiin jos turvavälit pidettäisiin riittävinä ja kääntymisen aikomukseen tarkoitettua vilkkua käytettäisiin riittävän ajoissa – ei vasta käännyttäessä.

Väkivaltarikosten määrän raju kasvu Vihdissä kertoo puolestaan suuresta hädästä.

Väkivaltarikoksia Vihdissä tehtiin 166 vuonna 2018 ja viime vuonna 175. Jos kuluvan vuoden toisella puoliskolla väkivaltarikoksia paljastuisi samaan tahtiin kuin alkuvuonna niin määrä nousisi Vihdissä tänä vuonna jo lähes 230:een.

Tilastot paljastavat onneksi paljon myönteisiäkin asioita. Vihdin alueella tehtyjen rikoslakirikosten tukinta-aika on lyhentynyt, moottoriajoneuvojen käyttövarkaudet ovat vähentyneet merkittävästi, samoin paljastuneet törkeät rattijuopumukset, eikä törkeitä huumausainerikoksia paljastunut alkuvuoden aikana ainuttakaan.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten päätoimittaja