Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuumittua Maailma kohenee kun ajattelet muitakin?

Pitkään aikaan kukaan ei ole naukaissut radiossa lähes kuolematonta itsetehostusta "minä itse henkilökohtaisesti". Toinen onneksi unholaan vaiettu ilmaisu on "allekirjoittanut".

Mutta: vielä viljellään kovin paljon "toimesta"-sanaa, samoin kuin ylenpalttisesti "kin"-päätteitä tuplamerkityksessä. Myös minäkin...

Olisiko maailma parempi jos maailmalla vähän osatussa suomen kielessä jätettäisiin jonnin joutavat sanahelinät, tilkkeet sekä tupla- ja triplamerkitykset pois ja keskityttäisiin asiaan. Epäilen.

Ajaessani autoa kuuntelen yleensä jotain puhuttua ohjelmaa. Ihan diipadaapaa tai harkittuja sanankäänteitä ja -väänteitä.

Iän karttuessa olen oppinut välttämään tunnekuohut ja myötähäpeän, joita aiheutuu esimerkiksi toimittajan tietämättömyydestä. Syyllistynhän itsekin sellaiseen. Ajoittain.

Nyt autoa tai muuta härveliä ajellessa pitää tehostetusti panostaa ennakointiin, muiden huomiointiin – eikä pohtia kovin syvällisesti jonkun sanomisia radiossa.

Nyt se "minä" en ole keskiössä, vaan liikenteessäkin onnistumisen pitää perustua yhteispeliin.

Näinhän sen olisi pitänyt tähänkin asti olla, mutta kesäkuun alusta alkaen liikenteessä ovat olleet voimassa asetukset, joissa korostetaan muiden ottamista huomioon, ennakointia.

Korostetusti tämä näkyy vihtiläisten hypermarkettien pihoissa. Niissä unohtuvat kovin useilta ajoneuvoliikenteen perussäännöt.

Väyliä on hypermarketin pihassa ristiin ja rastiin. Yhdelläkään pihan ajoväylällä ei taida olla kolmiota.

Niinpä oikealta tuleva on aina etuajo-oikeutettu. Vai onko? Onko hän jopa etuajovelvoitettu?

Jokaisella on 24 tuntia vuorokaudessa, joten parkkipaikkatörttöily kiireeseen vedoten on ylimitoitettua.

Kiire on yleensä itse aiheutettua, käytännön seuraus heikosta organisointikyvystä. Ei siis ole ennakoitu, varauduttu. Omat kyvyt on arvioitu liian korkealle.

Kun nukkuu kahdeksan tuntia, on työssä kahdeksan tuntia ja tekee jotain muuta kahdeksan tuntia niin työssäkäyvän elämä on mallillaan, kiireetöntä?

Viikonloppuna voi sitten nukkua jopa 12 tuntia ja tehdä 12 tuntia jotain muuta?

Ei kukko käskien laula, joten parempi virsta (Venäjän virsta 1066,80 metriä, Suomen virsta 1068,80 metriä) väärää kuin vaaksa (peukalon ja keskisormen pään välinen etäisyys) vaaraa.