Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TUUMITTUA: Vähättelyn aika on auttamattomasti ohi

Vielä runsas viikko sitten monissa vihtiläisissä keskusteluissa elettiin kuin koronavapaassa pulukodossa.

Altistuneista oli puheita, mutta kaikki todelliset ongelmat näyttivät olevan tuhansien kilometrien päässä.

Hätkähdyttävää oli monissa keskusteluissa välinpitämättömyys esimerkiksi Italian reissujen suhteen.

Suorastaan kehun puolelle lipsahti muuan vihtiläinen kertoessaan tarinaa viime hetken paosta Italiasta Itävallan puolelle ennen kuin Italia laittoi pohjoisen Italian säppiin.

Toisaalta joku haikaili Venäjän ja Putinin määrätietoista otetta tilanteeseen, jota ei vielä oltu luokiteltu pandemiaksi.

Kuluneen viikon aikana rehvastelijat ja ikiterveet alkoivat mennä koloihinsa – pelko alkoi jäytää sisäkaluissa; entä jos sittenkin? Minä? En kai minä?

Loppuviikolla ei muusta puhuttukaan kun alkoi liipata jo tosi läheltä: Forssassa suljettiin keskiviikkona koulu.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri tiedotti torstaina, että Meilahdessa työskentelevällä sydänkirurgilla oli todettu koronavirustartunta.

Lisää epävarmuuden tunnetta syntyi kuluneen viikon puolivälissä kun Saksan liittokansleri Angela Merkel kertoi asiantuntija-arvioihin perustuen, että saksalaisista voi saada koronatartunnan 60-70 prosenttia.

Tästä huolimatta Vihdissä joku vielä huokaili suunnittelemansa etelänmatkan suhteen. Pääsenkö vai enkö pääse matkalle? Voi hyvää päivää!

Ei tarvitse olla kovinkaan vireillä aivoilla varustettu pystyäkseen arvaamaan, että kuluneen viikon tapahtumat olivat vasta alkusoittoa.

Tilanne on niin vakava, että siitä ei kannata vääntää enää yhtään vitsiä. Edes Vihdissä.

Nyt on korkea aika laittaa yleisiksi vessoiksi luokiteltavat tilat priimakuntoon käsien pesemisen mahdollistamiseksi. Hyvää saippuaa!

Parin viikon tiiviistä tiedotuskampanjasta huolimatta voi toki joukossamme olla vielä joku, joka ei ole kuullut, että erinomainen käsihygienia on tässä koronan kehittymistilanteessa suuri apu.

Ei Vihdissäkään ole jääty laakereille lepäämään. Tilanteen vakavoiduttua seurakunta ja kunta peruivat talvisodan päättymisen muistojuhlaan liittyvän perjantaiseen lounastilaisuuden. Muistohartaus toki järjestettiin.

Lukemattomien suurten ja pienten tilaisuuksien peruminen Vihdissäkin on nyt liipaisimella.

Vihdissä ovat erilaiset johtoryhmät valmistautuneet pahimpaan. Suunnitelmia on tehty erilaisten koronavyörymien varalle.

Nyt on leikinlaskun aika ohi. Jalkapallo- ja jääkiekkoturnausten peruuntuminen on pieni ongelma nyt kun taistellaan elämästä. Myös muiden puolesta.

Siis pese kädet hyvin. Kuivaa kädet hyvin. Pärski ohjeiden mukaan. Noudata ammattilaisten ohjeita.