Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Turvallisuutta talviselle koulutielle!

Talven, pimeyden, lumipyryjen ja haastavien kelien saavuttua olen kiinnittänyt huomioni koulun piha-alueiden turvallisuuteen erityisesti Pappilanpellon koulun ja Vihdin yhteiskoulun alueilla.

On ymmärrettävää, että monet vanhemmat haluavat tuoda autolla lapsensa kouluun, mikäli heillä on siihen mahdollisuus.

Liikenne koulujen alueilla on aamun tunteina hyvin vilkasta. On selvää, että runsas yksityisautojen määrä ja suuri määrä pieniä lapsia koulujen alueilla on turvallisuusriski.

Sitä riskiä kasvattavat pimeys ja haastavat keliolosuhteet liukkaine teineen sekä lumipyryineen. Riskiä tulee minimoida kaikin mahdollisin tavoin.

Pyytäisin teitä vanhempia huomioimaan, että kouluilla on omat alueet, jotka ovat varattu vain koulukuljetusautojen käyttöön.

Näille alueille ei tule ajaa autolla omia tai naapurin lapsia kouluun tuotaessa.

Ylimääräiset autot näillä alueilla vaarantavat monin tavoin lapsia, jotka eivät ymmärrä liikenteen ja piha-alueiden vaaroja aikuisten tavoin.

Lisäksi ylimääräiset yksityisautot hidastavat ammattikuljettajien työtä, joka on aikataulutettua.

Toivon myös, että yllä mainittujen koulujen vastuuhenkilöt jaksavat informoida koteja oikeista saattopaikoista sekä Vihdin kunnan viranhaltijoilta toivon koulualueiden merkitsemistä selkein opastein ja liikennemerkein.

Vanhemmilta, isovanhemmilta ja kanssaihmisiltä toivon näiden asioiden huomioimista.

Juha Uusitalo, isä