Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Ulkoilijoita ruuhkaksi asti

Vihdissä on kaikkien koronarajoitusten keskellä nyt positiivista liikuntapöhinää. Sisätiloja, ahtautta ja lähikontakteja vältetään, mutta ulkoilmassa on tilaa liikkua. Nummelan kuntoportaissa käy – oli talvikunnossapitoa tai ei – päivittäin runsaasti väkeä. Tässä lehdessä kerromme kirkonkylälle talkoovoimin puuhatusta hiihtoladusta.

Nummelanharjun hiihtoladut vetävät magneetin tavoin sivakoijia, jopa niin, että pysäköinnistä on ehtinyt tulla kiivastakin keskustelua herättänyt ongelma. Tarmonmajan pieni parkkialue täyttyy hetkessä, ja kiireisimmät jättävät autonsa luvattomasti tien varteen. Viereisellä Nummelanharjun koulukeskuksen pysäköintialueella olisi samaan aikaan poikkeuksellisen paljon tilaa myös arkipäivisin uimahallin ollessa kiinni ja oppilaiden etäkoulun vuoksi. Koululta olisi myös turvallinen kulkureitti Hiidenvedentien ali.

Olisiko pysköintialueelle ja sieltä laduille ohjaavista opasteista apua? Ja kauniina talvisena viikonloppuna jopa liikenteen ohjaajistakin?

Toinen murheenkryyni on tänä talvena ollut lentokentän alue: hiihtäjiä, luistelijoita ja lentokoneita on nyt soviteltu alueelle niin, että kaikkien olisi turvallista olla. Kävelijöillekin on aurattu omat reittinsä. Tilanne on koneiden vuoksi uusi, eikä viime talvelta ole yhteiselosta kokemusta. Opastus on siksikin tarpeen.