Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kirkon Kylä

Meillä on unelma: että Vihdin kirkonkylä olisi Kirkon Kylä. Sellaisen kirkon, jossa ei ole lainkaan kynnystä, jonka ovet ovat aina auki ja jonka katto ulottuu taivaaseen asti!

Sinne kirkkoon kutsutaan kaikki. Sinne toivotetaan tervetulleiksi samanlaiset ja erilaiset, tutut ja tuntemattomat, tapakristityt ja tosiuskovat ja muun uskoiset.

Siellä rukoillaan ja hiljennytään, kannetaan toistemme taakkoja, jaetaan murheita. Siellä itketään itkevien kanssa ja iloitaan iloitsevien kanssa. Ja rakastetaan jokaista! Sillä jokainen ihminen on Jumalan kuva.

Meillä on unelma. Että kirkon kyläläiset ja muutkin vihtiläiset voisivat löytää sen, mitä elämässään kaipaavat; rauhan, rakkauden, armon, toivon, merkityksen, ystävän.

Että he rohkenisivat etsiä kaipaamaansa myös kirkosta, joka on seissyt kylällä yli viidensadan vuoden ajan.

Kirkosta, joka on jo sukupolvien ajan tarjonnut turvapaikan ja suojan eksyneille, lohdun sureville, toivon toivottomille, rauhan rauhattomille.

Meillä on unelma. Että kirkko voisi olla kylän ylpeydenaihe. Jokaisen oma ja jokaiselle rakas. Ei vain pappien ja muiden työntekijöiden, vaan jokaisen.

Koska kirkko olemme me, kaikki sen jäsenet. Siksi unelmoimme siitä, että kirkossa olisi elämää. Ääntä ja hälinää, kahvikuppien kilinää, urkujen pauhua, lasten naurua, nuorten laulua.

Sieltä ei kuulu tuomion sanoja, eikä sieltä heitetä tulisia kiviä. Eikä siellä tarvitse olla samaa mieltä kuin muut.

Meillä on unelma elävästä kirkosta. Sellaisesta, joka ei ole olemassa vain itseään varten, vaan joka levittäytyy koko ympäristöön ja josta säteilee koteihin, kouluihin, työpaikoille, hoivalaitoksiin, harrastuksiin ja joka paikkaan hyvän Jumalan läsnäolo ja siunaus.

Vihdin seurakunnan työntekijöistä on hiljattain muodostettu tiimi, joka katsoo luottavaisin mielin tulevaan ja haluaa kehittää ja toteuttaa kirkonkylän seurakuntaelämää yhdessä seurakuntalaisten kanssa.

Nyt jo noin 20 seurakuntalaista on ottanut huolehtiakseen siitä, että kirkko voi olla päivittäin auki hiljentymistä varten.

Maria Hanhikorpi, diakoni,

Kaisa-Leena Hannikainen, kanttori

Matti Helimäki, pappi

Kaiju Himanen, pappi

Antti Hirsto, pappi

Jari-Pekka Järvinen, nuorisotyönohjaaja

Vaula Veirala, suntio-vahtimestari