Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kirjoittajavieras Vesa Heikkonen Vastuullisesti vai vastuuttomasti?

Yrityksen vastuullisuutta voi tarkastella useasta eri näkökulmasta. Vastuulliset yritykset toimivat mahdollisimman kestävällä tavalla ja huomioivat sidosryhmien edut ja odotukset tähdäten samalla kannattavaan liiketoimintaan. Vastuullisesti toimiva yritys säteilee hyvää ympäröivään yhteiskuntaan tarjoamalla työpaikkoja, maksamalla veroja sekä kehittämällä ratkaisuja yhteiskunnallisiin tarpeisiin ja ongelmiin. Se ei tähtää pikavoittoihin, vaan pyrkii olemaan elinvoimainen ja menestyvä myös tulevaisuudessa.

Meillä Rosk’n Rollissa laadittiin vastikään yhtiömme strategia vuosille 2021–2026. Yhdeksi yhtiömme kolmesta arvosta valittiin vastuullisuus. Mitä tämä meillä käytännössä tarkoittaa?

Koko toimintamme perustuu ympäristöstä ja ympäristön terveydestä huolehtimiselle, osana toimivaa kiertotaloutta. Keskeiset tavoitteemme strategiajaksolle on oman toiminnan päästöjen minimointi ja kierrätysasteen kasvattaminen. Kierrätyksen ja ympäristötietoisuuden lisäämistä edistämme lisäksi jatkuvalla neuvonta- ja valistustyöllämme, jota tehdään myös yhdessä oppilaitosten kanssa.

Meidät tunnetaan hyvänä, työntekijöistään välittävänä työnantajana. Merkkinä tästä ovat mm. pitkät työsuhteet ja erinomaiset työtyytyväisyystulokset. Tarjoamme säännöllisesti työpaikkoja myös harjoittelijoille, opinnäytetöiden tekijöille sekä vaikeasti työllistyville. Palkkaamme vuosittain noin 30 kesätyöntekijää. Työllistävä vaikutuksemme ulottuu toki omaa henkilöstöämme laajemmalle: työllistämme lukuisia paikallisia aliurakoitsijoita ja käytämme muutenkin merkittävästi paikallisia ja kotimaisia palveluja.

Asiakkaillemme haluamme tarjota kohtuuhintaiset ja laadultaan erinomaiset jätehuollon ja kiertotalouden palvelut. Hinnoittelumme vakaus ja ennustettavuus on yksi taloutemme onnistumisen mittareista.

Entä sitten vastuullisuuden vastakohta, vastuuttomuus, yritystoiminnassa? Toisinaan taloudellisen tuloksen maksimoinnin tavoittelu ohjaa yritystä ainoana ajurina. Silloin ympäristövastuu ja sosiaalinen vastuu jäävät helposti taka-alalle. Tuotantokoneistoa ajetaan päästöistä välittämättä, henkilöstöä pyöritetään ylikierroksilla hetkellisen tuotoksen maksimoimiseksi. Tällainen on kaukana kestävästä tavasta toimia. Onneksi kuluttajat, kuten myös keskenään toimivat yritykset, osaavat yhä enemmän vaatia tuotteilta ja palveluilta vastuullisuutta. Vastuulliset yritykset erottuvat kilpailijoista edukseen, ja tätä ominaisuutta myös arvostetaan.

Palkkaamme vuosittain noin 30 kesätyöntekijää.

Kesätyöpaikat ovat parhaillaan etsinnässä monilla nuorilla ja meidänkin yhtiössämme on haku päällä. Tervetuloa meille tai muiden työnantajien palvelukseen tutustumaan toimintatapoihin.

Kirjoittaja on kuntien omistaman jäteyhtiön, Rosk’n Roll Oy Ab:n toimitusjohtaja.