Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta Marja Keski-Luopa Talvisesta Vihdistä ei ole tarvis lähteä muualle

Etätyöläisen ikkunasta täällä Nummelassa aukeaa talvinen postikorttimaisema: aurinko paistaa, taivas on sininen, omenapuiden oksilla paksu lumikuorrutus.

Päivä on pidentynyt niin, että työpäivän jälkeen ehtii ladulle Nummelanharjulle. Siellä hiihtää ja luistelee paljon ihmisiä päivittäin, monia satoja viikonloppuisin. Olisi mukavaa, jos tarjolla olisi vaikka kuumaa kaakaota, mutta Airhotelissa näyttää hiljaiselta. Nummelan Tarmo on aiemmin pitänyt latukahvilaa Tarmonmajalla - onnistuisiko se nytkin, koronarajoituksia noudattaen?

Latuja ja upeita ulkojäitä  on nyt joka kylällä Vihdissä. Kiitos tästä kuuluu kylien urheiluseuroille ja muille aktiiveille, jotka tekevät pyyteetöntä talkootyötä asukkaiden iloksi. Toivoa sopii, että kunnan uudet avustuskuviot saadaan jossain vaiheessa kohdilleen, etteivät esimerkiksi latukelkkojen polttoaine- ja huoltokulut jäisi pysyvästi kokonaan asukkaiden kontolle.

Mieleen muistuu aika, jolloin Nummelan ja kirkonkylän välillä oli kunnan liikuntatoimen tekemä latu Hiidenveden jäällä. Sitä moni kaipailee vieläkin. Vuosiin sitä ei ole ollut - syynä vaihtelevat jää- ja lumiolosuhteet. Saisiko ladun tehtyä vielä tänä lumitalvena? Kantaisiko jää latukonetta?

Olisipa hienoa, jos Hiidenvedellä, Enäjärvellä tai kirkonkylän Kirkkojärvellä olisi myös retkiluistelureitti – edes pieni. Nummelan lentokentän ja kirkonkylän urheilukentän luisteluradat ovat kyllä hyviä ja kovassa käytössä. Ja turvallisia: ei putoa kylmään veteen.

Hiidenhiihdosta olen tehnyt juttua Lutariin takavuosina. Kunnioitusta herättivät ne huurteista hikeä höyryävät miehet ja naiset, jotka kiersivät koko 60 kilometrin laturetken Vihdin kylästä toiseen. Nykyään kylien latuverkkojen väliltä puuttuu yhdyslatuja, ja tieverkon takia niitä on hankalaa tehdä. Maanomistajiltakin pitäisi olla luvat. Mutta olisihan se hienoa, jos jonkinlainen Hiidenhiihto-laturetki voitaisiin Vihdissä elvyttää.

Talviloma ni lähestyy, ja mahdollisuus olisi mennä viikoksi Leville. Taitaa jäädä lähtemättä, koska koronatilannekaan ei siihen kannusta. Eikä talvisesta Vihdistä ole tarvis lähteä minnekään.

Voisiko vihtiläisen Hiidenhiihto -laturetken elvyttää?