Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Pakolaiskulujen laskelma tuli tarpeeseen

Vihdin PS-valtuustoryhmän julkaisema tieto (VU 17.2.21) kiintiöpakolaisiin liittyviin kuluihin herätti odotetusti vilkasta keskustelua ja vahvoja tunteita mm. paikallisessa politiikkaa ruotivassa Facebook-ryhmässä.

Laskelman selvittämisen tarve pohjautuu ymmärtääkseni siihen, että kiintiöpakolaisten vastaanotto on kunnille täysin vapaaehtoista eli toissijaisia kuluja aiheuttavaa toimintaa – eikä velvoittavaa mm. perusopetuksen ja terveydenhuollon tapaan.

Kiintiöpakolaisista päätetään valtuustossa ja varsinkin nyt vaalien alla äänestäjiä kiinnostaa ehdokkaiden ja puolueiden suhtautuminen Vihdin heikkoon taloustilanteeseen. Ainakin minun nähdäkseni tämä aihe on aivan yhtä avattavissa kuin mikä tahansa muukin asia, johon liittyy päätöksentekoa veroeurojen osalta.

Jos nyt valtuusto tulevaisuudessa tekisikin päätöksen luopua kiintiöpakolaisten vastaanotosta, niin eipä siitä esim. ihmisoikeusrikoksesta valtuutettuja käräjille viedä. Politiikassa saa ja pitääkin olla erilaisia mielipiteitä, joiden pohjalta kannatus sitten ansaitaan.

Toimiko PS-valtuustoryhmä väärin esittäessään tietopyynnön kunnalle ja julkaistuaan talousjohtajalta saamansa vastaukset (niiltä osin kuin se on teknisesti tai laillisesti mahdollista)? Ei ainakaan minun mielestäni, vaan päinvastoin päivitetyt tiedot tulivat tarpeeseen.

Vesa-Pekka Sainio