Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjoittajavieras Leevi Pursiainen Yhteistyöllä eteenpäin

Suomi on hyvä maa… lauseella aloitti aika usein puheensa suomalainen hyvin tunnettu kenraali. Siihen on hyvä samaistua ja jatkaa, että Vihti on hyvä kunta ja sen eteen pitää tehdä yhteistyötä. Vihdin kunnan eteen pitää todella tehdä yhteistyötä. Yhdessä sopimalla, yhdessä päättämällä ja yhdessä tekemällä saamme hyvää aikaan ja voimme sanoa, että me sen teimme, me vihtiläiset.

Muutin Vihtiin ensimmäisen kerran noin neljäkymmentä vuotta sitten. Jokusen Helsingin, Turun ja ulkomaan vuoden jälkeen päädyin hyvän valinnan jälkeen Vihdin Nummelaan, tavoitteena kuitenkin koko ajan rakentaa koti vielä enemmän maaseudulle. Edelleenkin hyvän valinnan jälkeen päädyin rakentamaan Vihdin Tervalammelle. Silloin, noin kolmekymmentä vuotta sitten, sai Tervalammellekin rakentaa, vaikka silloinkin vain poikkeusluvalla. Nyt me täällä Tervalammella olemme päättäneet tehdä vielä enemmän yhteistyötä kylämme eteen, ja siitä osoituksena on yhteinen uusi toteutunut Koulu Kylätaloksi -hanke. On hyvä olla ”kyläpäällikkönä” kylässä, jossa tehdään yhteistyötä.

Vihdin Yrittäjät ry:ssä olen ollut mukana koko yrittäjäurani ajan eli yli kolmekymmentä vuotta, josta kohtalaisen pitkän ajan puheenjohtajana. Kaiken aikaa yhteistyö on ollut erinomaista tehdessämme töitä kunnan ja kuntalaisten hyvinvoinnin eteen.

Nummela on Vihdin suurin ja tärkein taajama, ja sitä pitää kehittää yhteistyöllä koko Vihdin veturina. Tämä ei ole meiltä muiden taajamien ja kylien asukkailta pois. Mutta myöskään muiden kylien kehittäminen ei ole Nummelan taajamalta pois, ja kylien kehittämisen parhaita asiantuntijoita ovat kylien omat asukkaat. Heidän yhteistyötänsä pitää voida hyödyntää. Kaikki eivät vain halua asua isoissa taajamissa.

Nummelan harju, lentokenttä ja ympärillä olevan liikunta-alue on aiheuttanut puhetta. Niiden molempien kehittäminen ei ole toisiltaan pois, vaan yhteistyössä tukevat toisiaan. Yhteistyössä Nummelan Tarmon kanssa olisi varmaan tänäkin talvena saatu ladut myös Nummelan keskustan puoleiselle reunalle. Tarmon majan puolelle tarvitaan lisää pysäköintipaikkoja, myös tienvarsiparkkiin, liikunnan harrastajille. Itsekin käyn usein harjulla liikkumassa, vaikka Tervalammellakin lääniä riittää aina Nuuksiota myöten. Harju rakentuu yhteistyöllä vielä paremmaksi niin liikunnan harrastajille kuin lentokentän toimijoille.

Yhteistyöllä me saamme melkein ihmeitä aikaan joka saralla.

Kirjoittaja on Vihdin Yrittäjien pj.

Hyvää Yhteistyön kevättä kaikille!