Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Nyt ei saa lipsua koronakurista

Vihdin ja Karkkilan koronatautitilanne on kääntymässä, ellei jo kääntynyt hälyttäväksi. Kuntayhtymän terveysjohtaja ja tartuntatautilääkärit toivat tällä viikolla esiin huolensa. Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa leviää nyt koronaviruksen brittimuunnos. Se on tehokas tarttumaan. Viesti onkin karu. Käytännössä kun yksi sairastuu, koko perhe sairastuu.

Erittäin huolestuttavaa on Karviaisen havainto siitä, että kaikki altistuneet tai edes sairastuneet eivät pysy kotona ohjeiden mukaisesti. Asia on paljastunut altistumisjäljityksiä tehtäessä: yksi henkilö on voinut vierailla sairastuttuaan useammassakin paikassa.

Jäljitystyössä on tullut vastaan myös työpaikkojen leväperäisyys. Lähityössä edelleen olevien kahvikokoukset ilman maskeja pitää nyt unohtaa kokonaan.

Tartuntaketjujen jäljitys on Karviaisen alueella tehokasta ja altistuneet saavat tiedon yleensä jo saman päivän aikana. Tehokkuudelta katoaa hyöty, jos annettuja kotonapysymisen ohjeita tai oman kunnon tarkkailua ei oteta tosissaan.

Terveysjohtaja Pippa Laukka löytää koronataistelusta myös positiivisia uutisia: koronarokotteen saaneilla ikäihmisillä ei ole havaittu tautitartuntoja.