Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuumittua Kallista läträystä noutokahvien kanssa

Kahviloiden noutokahvimukit tienposkessa ja ajoradoilla ovat olleet tuttu näky jo runsaan vuoden ajan – ja kiihtyvään tahtiin. Koronarajoitukset kiihdyttivät ilmeisen rajulla käyrällä noutokahvien suosiota.

Mutta kiireinen kahvin autossa hörppijä näyttää haluavan eroon tyhjästä pahvitötteröstä rivakasti sen jälkeen kun nautinto on saatu.

Luontoon niitä viskotaan näemmä täysin ilman huolen häivää. Tohelo on tohelo. Äiti ei ole nautinnon jälkiä liikenneväyliltä siivoamassa, joten sinne ne jäävät.

Lumi peitti tönö talvena pitkään jäljet, mutta nyt kevään tultua elämän jäljet ovat jälleen alkaneet paljastua.

Osan roskista korjaavat pois uutterat talkoolaiset, jotka pitävät huolta ympäristön siisteydestä ja taajama-alueilla kadunlakaisukoneiden ahnaat kidat imevät roskista osan.

Vähintään yhtä toheloita ovat kasvomaskien viskelijät. Maskitkaan eivät luonnossa hajoa pitkään aikaan.

Virheistä kannattaa oppia, edullisimmin ennen ensimmäistä kertaa.

Noutokahvien tohelot hörppijät ovat tehneet lukemattomia kertoja omalle taloudelleen suurta hallaa ajokeissaan. Monesti pitkälläkin viiveellä kun töhnä muhii näkymättömissä.

Keskikonsolin mukitelineessä ilman kantta läikkyvä toiselta puolelta maailmaa tuotu, paahdettu ja jauhettu papu ei juomaksi jalostettuna ole ajoneuvon sähkölaitteiden kaukainenkaan ystävä. Ei todellakaan.

Sen tietävät ajoneuvojen huoltajat, korjaajat ja osanvaihtajat. Sinänsä harmittomalta tuntuva läikähdys voi aiheuttaa pitkälläkin viiveellä ajoneuvon halvaantumisen.

Merkkivalot palavat, häiriösignaaleja tulee tuon tuosta ja lopulta matka tyssää. Syynä on aika usein noutokahvi – tai kotoa autoon kiikutettu lähikahvi, pillimehu tai limu. Kiireiseksi itsensä luokittelevan tohelon ihmisen töppäily.

Ajoneuvon sähköjärjestelmiin valuva liemi voi aiheuttaa isoja korjauskuluja kun kaikki eivät ymmärrä, että neste ja herkät elektroniset järjestelmät eivät kuulu yhteen.

Niinpä autokorjaamoissa on purettu keskikonsoli poikineen ja tilattu vaurioituneiden johtosarjojen ja komponenttien tilalle uusia.

Purku- ja asennuskustannukset saattavat olla melkoisia, sillä työ ei suju sormia napsuttelemalla.

Kun kahvin läikyttelylle tulee hintaa tuhatkin euroa niin oppiihan olemaan, läikyttelemättä. Paha saa palkkansa – vai saako?

Virheistä kannattaa oppia, edullisimmin ennen ensimmäistä kertaa.