Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittajalta Päivi Kallo Rippikirkko horisontissa

Kovasti odotamme vieraita aina Lohjalta asti tutustumaan tähän meidän kauniiseen ja vireään kirkonkylää, kutsui Vihdin Laituri- ja Veneyhdistyksen puheenjohtaja Vesa Liedes sunnuntain Luoteis-Uusimaassa.

Kiitos kutsusta, tulemme!

Väänteenjoen sulun valmistuminen nykymuotoonsa muutamia vuosia sitten avasi mahtavat mahdollisuudet veneillä Hiidenvedeltä Lohjanjärvelle, ja toisinpäin. Koko päivän retkikohteita on molempiin suuntiin. Joskus riittää vain järviveden tuoksu ja rantojen tutkailu – useimmiten tekee kuitenkin mieli pysähtyä ja poiketa rantaan.

Hiidenvedellä Tarttilansalmen jälkeen veneilijän silmiin avautuu Kirkkojärvi ja sykähdyttävä näky: Vihdin kirkko – rippikirkko – komeana mäen päällä, kirkonkylän rakennukset sen alapuolelle levittäytyneenä.

Tulokahvit juodaan heti rannalla kahvilassa, ja jäätelötötteröt syödään Kuntalan pihassa. Jos aikaa on, piipahdetaan myös syömään ja kävellään rannanmyötäisesti Pyhän Birgitan kirkon raunioille. Vihtiläisyys on syvällä sydämessä kun esittelen puolisolle lapsuuden ja nuoruuden henkilökohtaisia nähtävyyksiä.

Tuuli vilvottelee jo mukavasti kotimatkalla kun on jo kiirehdittävä sululle ennen sen sulkeutumista.

Vihtiläisyys on syvällä sydämessä.

Mikä ihana kesäpäivä! Vaikka koronarajoituksista ei kesään mennessä kokonaan päästäisi, on järvi ja veneily

Kirkonkylään tulemme myös kesäteatteriin, jos koronapandemia vain sen sallii. Maineikas Vihdin kesäteatteri täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Monta näytelmää on tullut nähdyksi ja houkuteltua myös jälkikasvu kesäteatterin ystäväksi.

Muistikuvissani olen itse pikkutyttönä Olkkalassa Kourlan myllyllä katsomassa Viulunsoittajaa katolla. Googletin, näytelmän on kuitenkin täytynyt olla jo aiemmin esitetty Pitkäjärveläiset, jonka Leo Lastumäki ja Helmi-Briitta Lajunen ohjasivat. Ehkäpä olen nähnyt molemmat?

Paikallisen harrastajateatterin aromisuola on tuttuus: oman kylän näyttelijät, jotka moni tuntee ihan muista elämän ympyröistä heittäytyvät innokkaasti rooleihinsa.

Huolehditaan itsestämme ja toisistamme nyt niin, etteivät kesäsuunnitelmat menisi koronarajoitusten vuoksi mönkään!