Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Aktiiviset asukkaat luovat eloa

Vihdissä on hyvät perinteet aktiiviselle asukastoiminnalle. Kylätoiminta sai Vihdissä alkunsa 1970-luvulla, tuolloin ensimmäisenä Selissä ja Jokikunnalla. Nyt kyläsuunnitelmia on tehty ainakin Haimoon, Herrakunnan, Jokikunnan, Oinasjoen, Ojakkalan, Olkkalan, Otalammen alueen, Selin Vanjärvi-seuran, Vihdin ja Vihtijärven kyläyhdistyksissä. Aktiivisia muita seuroja on toinen mokoma.

Tästä tuoreena esimerkkinä on toimintaansa uudelleen virittänyt Hiidenrantaseura. Nummelanharjun ja Hiidenveden väliin on vuosien aikana syntynyt asuinalue, jossa on jo noin 2100 asukasta. Uuden Maaniitunlahden tontit ovat nekin menneet hyvin kaupaksi, ja rakentuessaan se tuo lisää noin 180 uutta asukasta (Luoteis-Uusimaa 8.4.2021).

Liikennejärjestelyt, yleinen viihtyvyys ja siisteys, palvelujen säilyminen ja hyvän sanan levittäminen alueesta ovat asukasyhdistysten ja vapaampien seurojen agendalla. Hiidenrannassa halutaan tuoda esiin myös alueen rikasta historiaa. Asukasyhteistyö on merkki elävästä ja kehittyvästä alueesta.